1:15 صبح | ۱۳۹۷ يکشنبه ۳۰ ارديبهشت
مرغداری‌های آلوده به ویروس آنفلوانزای مرغی چگ...همزمان با شیوع آنفلوانزای مرغی، در صورت آلودگی یک واحد مرغداری به این ویروس، علاوه بر خود کانون آلوده، تمام واحدهای موجود تا شعاع ۳ کیلومتری معدوم می شوند.
ناکامی ایران در بازارهای صادراتی مرغدبیر انجمن پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی با بیان اینکه میزان صادرات مرغ بسیار پایین‌تر از ظرفیت موجود است، گفت: دولت مرغ مازاد را ۶۴۰۰ تومان خریداری می‌کند که این نرخ، برای مرغداران به صرفه نیست.
سازمان دامپزشکی آنفلوانزای مرغی در دو مرغداری...سازمان دامپزشکی کشور طی اطلاعیه‌ای رسمی معدوم سازی دو واحد مرغداری در استان تهران را به دلیل مشاهده آنفلوانزای مرغی تایید کرد.
طرح ملی بررسی ۴۰ باقیمانده دارویی در محصولات ...رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: از ابتدای امسال ۴۰ نوع باقیمانده دارویی را با نمونه‌گیری از محصولات خام دامی از جمله شیر،‌ ماهی قزل آلا، گوشت و طیور آغاز کرده‌ایم.
اجرای طرح پاستوریزاسیون و عرضه شیر توسط تشکّل...مدیر عامل اتحادیه سراسری صنعت دامپروران همگام کشور گفت: در حال اجرای طرح پاستوریزاسیون و فروش شیر از طریق تعاونی‌های دامداران و یا خود دامداران هستیم.
رئیس فدراسیونی که گاوداری می‌کند/ ورزشکاران ب...رئیس فدراسیون بسکتبال در کنار ورزش و مدیریت فدراسیون به کار گاوداری هم مشغول است و می‌گوید: ورزشکاران باید در کنار جهادگران در اردوهای جهادی به مردم محروم خدمت کنند.
راه های مدیریت استرس گرمایی در گاوهای شیریافزایش دمای هوا به بیش از 22 درجه سانتیگراد می تواند موجب تولید پایین تر از میزان معمول و تبعات مختلفی در گاوهای شیری شود.
مدیریت اقدامات بهداشتی در طول یک دوره پرورش گ...علاوه بر رعایت اصول استاندارد در احداث جایگاه که بایستی مناسب اهداف مورد نظر در تولید باشد، مدیریت بهداشت جایگاه و دام نیز اثر ویژه ای در حفظ سلامت گوسفند و بز و تولیدات آنها دارد.
کاهش بازده اقتصادی، افزایش هزینه و کاهش عملکر...عملکرد بره های پرواری تغذیه شده با جیره های غذایی حاوی علوفه هیدروپونیک، کاهش بازده اقتصادی، افزایش هزینه و کاهش عملکرد دام را در پی دارد.
شرایط استفاده و نگهداری گوشت قرمزمردم باید گوشت قرمز خود را از مراکز مجاز عرضه تهیه نموده و ممهور به مهر و برچسب بهداشتی دامپزشکی باشد.
بیوتکنولوژی کلید اجرای اقتصاد مقاومتی در صنعت...دستیابی به اهداف اقتصاد مقاومتی در صنعت دامپروری با کاربردهای مختلف بیوتکنولوژی میسر می شود.
بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو را جدی بگی...مدیر کل دامپزشکی استان گیلان با اشاره به اینکه فصل بهار و تابستان زمان تکثیر و تزاید حشرات به خصوص عامل ناقل این بیماری یعنی کنه ها است، گفت: در راستای کنترل و پیشگیری از ابتلا به این بیماری لازم است دامداران و افرادی که با دام سروکار دارند نکات بهداشتی ضروری را رعایت کنند.
آرشیو خبر کد خبر: 6296     
گفتگو با مدیر عامل اتحادیه سراسری صنعت دامپروران همگام کشور مطرح شد:

اجرای طرح پاستوریزاسیون و عرضه شیر توسط تشکّل‌های دامپروری

مدیر عامل اتحادیه سراسری صنعت دامپروران همگام کشور گفت: در حال اجرای طرح پاستوریزاسیون و فروش شیر از طریق تعاونی‌های دامداران و یا خود دامداران هستیم.
تاریخ انتشار :۱۳۹۵ يکشنبه ۳۱ مرداد ساعت 13:57

مهندس جواد آزاد مدیر عامل اتحادیه سراسری صنعت دامپروران همگام کشور در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری دامپروری ایران (دامنا) اجرای طرح پاستوریزاسیون و عرضه شیر توسط تشکّل‌های دامپروری را تشریح نمود.

در خصوص طرح فرآوری شیر کامل توسط تشکّل‌های دامپروری توضیح بفرمایید:


یکی از کارکردهای اساسی تشکّل‌های کشاورزی و دامپروری بهبود کارکرد بازار محصولات تولیدی مانند شیر است.
 در این راستا، با توجه به برخی از مشکلاتی که برای فروش شیر دامداران، بویژه پیش از اجرای طرح خرید تضمینی شیر به وجود آمد؛ «اتحادیه سراسری صنعت دامپروران همگام کشور» در حال اجرای طرح پاستوریزاسیون و فروش شیر از طریق تعاونی‌های دامداران و یا خود دامداران است.
هدف این طرح عرضه شیر پاستوریزه بسته‌بندی شده به صورت کاملاً دست نخورده و بدون گرفتن چربی یا اضافه نمودن افزودنی توسط تعاونی‌های دامپروری یا دامداران در محل ایستگاه‌های جمع‌آوری شیر می‌باشد. به این ترتیب که شیر تولیدی پاستوریزه و بسته‌بندی و عرضه می‌شود و در حقیقت به نوعی مشابه عرضه شیر فله می‌باشد با این تفاوت که این امر به صورت پاستوریزه با رعایت ضوابط بهداشتی و استانداردهای پاستوریزاسیون شیر انجام می‌گیرد. البته این یکی از گزینه‌ها است و در ادامه و پس از بررسی‌های بیشتر به این نتیجه رسیدیم که بنا به تقاضای مشتریان، گزینه‌هایی برای تولید سایر محصولات مانند خامه، پنیر، ماست، دوغ و غیره در نظر گرفته شود که در صورت تمایلِ متقاضیان، می‌تواند به طرح اضافه شود. همچنین کلیه افراد حقیقی و حقوقی در صورت داشتن شرایط و ضوابط می‌توانند این خط تولید را از طریق «اتحادیه سراسری صنعت دامپروران  همگام کشور» تهیه کنند.

طرح فرآوری شیر کامل توسط تشکّل‌های دامپروری


اهداف این طرح که می‌تواند نقش مهمی در اقتصاد دامداران داشته باشد چیست؟


ازجمله اهداف این طرح می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
•  تکمیل زنجیره تولید و توزیع شیر خام؛
•  خرید شیر با قیمت مصوب دولت؛
•  شکستن انحصار کارخانجات تولید فرآورده‌های شیر در زمینه خرید شیر؛
•  پاستوریزاسیون شیر خام در ایستگاه‌های جمع‌آوری شیر؛
•  جلب رضایت مصرف‌ کنندگان در نتیجه تأمین شیر کامل و با کیفیت؛
•  توانمندسازی شرکت‌های تعاونی دامداران و افزایش مشروعیت تعاونی‌ها نزد دامداران؛
•  ارائه الگویی عملی از کسب و کارهای کوچکِ کشاورزی و روستایی؛
•  کاهش هزینه‌های فرآوری و عرضه شیر به دلیل انجام آن در محل‌های نزدیک مراکز تولید و پاستوریزاسیون سریع آن؛
به عنوان مثال، مواردی وجود دارد که فاصله بین مراکز تولید تا کارخانه‌‌های فرآوری شیر بسیار زیاد است و هزینه‌ حمل شیر به هزینه تولید اضافه می‌شود. علاوه بر این مخاطرات کاهش کیفیت و یا خراب شدن شیر خام نیز وجود دارد.


شیوه اجرایی این طرح به چه صورتی خواهد بود؟


همان طور که تا حدی مشخص شد؛ دستیابی به اهداف بالا، نیازمند طراحی و ساخت یک خط تولید منحصر بفرد و ارائه یک فن‌آوری مناسب به دامداران و یا تعاونی‌هاست. به طوری که بتواند نیازهای آنان را برآورده کند و با شرایط آنان مانند مقدار کم شیر و یا فضای کم برای احداث خط تولید سازگار باشد. از این رو خط تولید با ویژگی‌ها و مزایای خاصی طراحی و ساخته شده است و می‌تواند در اختیار افراد علاقمند قرار گیرد.


این طرح چه ظرفیتی دارد و حدوداً راه اندازی آن چقدرهزینه دارد؟


این طرح از 3 تن در شیفت به بالا ظرفیت تولید و حدود 120 تا 240 میلیون هزینه دارد.
ظرفیت دستگاه پاستوریزاتور 500 لیتر در ساعت است که ظرفیت کل خطِ تولید 3 تن در شیفت (هشت ساعت کار) خواهد بود. به عبارت دیگر که در صورت تمایل متقاضیان با افزایش ساعات کاری تا 6 تن در روز نیز، با همین تجهیزات، قابل افزایش است. نکته ای که وجود دارد این است که در آینده همین دستگاه پاستوریزاتور 500 لیتر در ساعت با اندکی تغییرات به یک دستگاه 1 تن در ساعت تبدیل می‌شود. بدیهی است در صورت نیاز مشتریان ظرفیت‌های بالاتر به راحتی قابل ارائه است.
در خط پیشنهادی اولیه ، هدف تولید شیر کامل بدون جدا کردن چربی شر بوده است و لی در صورت تمایل دامداران یا شرکت‌های تعاونی تجهیزات مو نظر اضافه خواهد شد و همین خط امکان تولید دوغ نیز وجود دارد.
همچنین در صورت تمایل مشتریان، علاوه بر تولید شیر کامل پاستوریزه، امکان تولید انواع شیر، ماست، دوغ، پنیر و روغن حیوانی وجود دارد.
خط تولید به دو صورت پرتابل (سوار شده بر روی یک کانتینر) و همچنین ثابت (به صورت پیش ساخته و بدون نیاز به ساختمان سازی) طراحی شده و قابل تولید است.
حداقل فضای اصلی طرح حتی در نمونه ثابت بسیار کم و چیزی حدود 100 متر است.
در عین حال که کلیه تجهیزات دارای مجوزها و استانداردهای لازم می‌باشد، تسهیلات مالی مانند وام و یا خرید اقساطی نیز برای متقضان در نظر گرفته شده است.
باید اشاره کرد که مصرف انرژی این خط تولید، بهینه بوده و قابلیت تحرک دستگاه (مدل متحرک)، امکان همراهی با عشایر یا جابجایی بین نقاط روستایی مختلف را فراهم می‌کند .

طرح فرآوری شیر کامل توسط تشکّل‌های دامپروری


روی ظرفیت‌های پایین‌تر و تنوع تولید هم برنامه‌ای وجود دارد؟


بله چنان که اشاره شد؛ خط تولید لازم برای تولیداتی مثل ماست و دوغ و خامه و پنیر هم طراحی شده است. به عنوان مثال با همان تجهیزات لازم برای تولید شیر پاستوریزه دوغ هم می‌توان تولید کرد. همچنین یک خط تولیدی طراحی شده است که «مینی دیری» (Mini dairy) نام دارد و در حقیقت یک کارخانه تولید فرآورده‌های لبنی کوچک است که می‌تواند انواع شیر پاستوریزه، دوغ، پنیر، خامه، ماست و روغن حیوانی را تولید کند.
همان طور که اشاره شد ایده اولیه بر تولید شیر پاستوریزه کامل متمرکز بود ولی به هیچ وجه، هیچ گونه محدودیتی وجود ندارد.
در مورد ظرفیت‌های پایین‌تر از نظر طراحی و ساخت هیچ گونه محدودیتی وجود ندارد. ضمن این که در نظر داشته باشید؛ در صورت لزوم همین خط 3 تن در شیفت (500 لیتر در ساعت) می‌تواند تا ظرفیت‌های حدود نصف این مقدار و کم‌تر هم کار کند و هزینه‌های خود را جبران کند.


این طرح در کدام استان‌ها و مناطق اجرا شده و از نحوه کار با دامداران و بازار مصرف بفرمایید؟


متقاضیانی در اکثر استان‌ها اعلام آمادگی نموده‌اند و در حال دریافت مجوزهای لازم هستند.


این طرح چه سودی برای دامداران دارد؟


با توجه به این که این طرح باعث توانمندی تعاونی‌های دامداران می‌شود به طور غیر مستقیم دامداران هم بهره‌مند می‌شوند. بهبود قیمت و شرایط خرید شیر مهم‌ترین دستاورد این طرح برای دامداران است.
یکی دیگر از محاسن طرح، تبدیل محصول فسادپذیر به محصولات با ماندگاری بالا مانند پنیر می‌باشد که در حقیقت دست دامدار را برای عرضه محصول به بازار باز نگه می‌دارد و مجبور نیست بالاجبار محصول را فقط با هر شرایطی عرضه کند. 

طرح فرآوری شیر کامل توسط تشکّل‌های دامپروری

 
قیمت خرید و نحوه قیمت گذاری شیر در این طرح چگونه است؟


با توجه به این که 59 درصد از فروش سود فروش شیر به افرادی غیر از دامدار می‌رسد؛ یکی از انگیزه‌های اصلی اتحایه شکستن انحصار بازار خرید شیر است و چشم انداز طرح این است که بتواند سهمی ده درصدی از بازار شیر کشور (منظور خرید شیر) را دست کم داشته باشد تا بتواند بر بازار اثرگذار باشد.
 فرض ما این است که اگر خود تعاونی‌های دامداران که معمولاً ایستگاه جمع آوری شیر دارند؛ بتوانند شیر را مستقماً فرآوری و حتی الامکان مستقیماً به دست مصرف کننده برسانند؛ می‌توانند شیر را با قیمت بالاتری از دامداران بخرند. یعنی دست کم شیر را با قیمت مصوب بخرند. هدف ما این بود که تعاونی‌هایی که این طرح را اجرا می‌کنند؛ شیر را با قیمت مصوب بخرند (1440 تومان) ولی قطعاً بایستی ضوابط مرسوم مد نظر قرار گیرد و معیارهایی که قیمت شیر را در بازار تعیین می‌کنند مانند درصد چربی لحاظ شود.  
ما فکر می‌کنیم؛ اگر این طرح در حد مناسبی در سراسر کشور اجرا شود می‌تواند به لحاظ روانی و حتی واقعی بر قیمت شیر موثر بوده و کارخانه‌ها نیز در عرصه رقابت، با شرایط بهتری اقدام به خرید شیر دامدار خواهند نمود.

تعاونی ها و دامداران و یا دیگر علاقمندان به چه نحوی این طرح را می توانند سفارش دهند؟


علاقمندان می توانند جهت اطلاعات بیشتر با اتحادیه سراسری صنعت دامپروران همگام کشور 02166433597تماس حاصل نمایند.


طرح فرآوری شیر کامل توسط تشکّل‌های دامپروری

 

طرح فرآوری شیر کامل توسط تشکّل‌های دامپروری

 

طرح فرآوری شیر کامل توسط تشکّل‌های دامپروری

 

طرح فرآوری شیر کامل توسط تشکّل‌های دامپروری

اخبار مرتبط با این خبر


نام :  
پست الکترونیکی :    
نظر شما :  
کد امنیتی: