مرغداری‌های آلوده به ویروس آنفلوانزای مرغی چگ...همزمان با شیوع آنفلوانزای مرغی، در صورت آلودگی یک واحد مرغداری به این ویروس، علاوه بر خود کانون آلوده، تمام واحدهای موجود تا شعاع ۳ کیلومتری معدوم می شوند.
ناکامی ایران در بازارهای صادراتی مرغدبیر انجمن پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی با بیان اینکه میزان صادرات مرغ بسیار پایین‌تر از ظرفیت موجود است، گفت: دولت مرغ مازاد را ۶۴۰۰ تومان خریداری می‌کند که این نرخ، برای مرغداران به صرفه نیست.
سازمان دامپزشکی آنفلوانزای مرغی در دو مرغداری...سازمان دامپزشکی کشور طی اطلاعیه‌ای رسمی معدوم سازی دو واحد مرغداری در استان تهران را به دلیل مشاهده آنفلوانزای مرغی تایید کرد.
طرح ملی بررسی ۴۰ باقیمانده دارویی در محصولات ...رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: از ابتدای امسال ۴۰ نوع باقیمانده دارویی را با نمونه‌گیری از محصولات خام دامی از جمله شیر،‌ ماهی قزل آلا، گوشت و طیور آغاز کرده‌ایم.
اجرای طرح پاستوریزاسیون و عرضه شیر توسط تشکّل...مدیر عامل اتحادیه سراسری صنعت دامپروران همگام کشور گفت: در حال اجرای طرح پاستوریزاسیون و فروش شیر از طریق تعاونی‌های دامداران و یا خود دامداران هستیم.
رئیس فدراسیونی که گاوداری می‌کند/ ورزشکاران ب...رئیس فدراسیون بسکتبال در کنار ورزش و مدیریت فدراسیون به کار گاوداری هم مشغول است و می‌گوید: ورزشکاران باید در کنار جهادگران در اردوهای جهادی به مردم محروم خدمت کنند.
راه های مدیریت استرس گرمایی در گاوهای شیریافزایش دمای هوا به بیش از 22 درجه سانتیگراد می تواند موجب تولید پایین تر از میزان معمول و تبعات مختلفی در گاوهای شیری شود.
مدیریت اقدامات بهداشتی در طول یک دوره پرورش گ...علاوه بر رعایت اصول استاندارد در احداث جایگاه که بایستی مناسب اهداف مورد نظر در تولید باشد، مدیریت بهداشت جایگاه و دام نیز اثر ویژه ای در حفظ سلامت گوسفند و بز و تولیدات آنها دارد.
کاهش بازده اقتصادی، افزایش هزینه و کاهش عملکر...عملکرد بره های پرواری تغذیه شده با جیره های غذایی حاوی علوفه هیدروپونیک، کاهش بازده اقتصادی، افزایش هزینه و کاهش عملکرد دام را در پی دارد.
شرایط استفاده و نگهداری گوشت قرمزمردم باید گوشت قرمز خود را از مراکز مجاز عرضه تهیه نموده و ممهور به مهر و برچسب بهداشتی دامپزشکی باشد.
بیوتکنولوژی کلید اجرای اقتصاد مقاومتی در صنعت...دستیابی به اهداف اقتصاد مقاومتی در صنعت دامپروری با کاربردهای مختلف بیوتکنولوژی میسر می شود.
بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو را جدی بگی...مدیر کل دامپزشکی استان گیلان با اشاره به اینکه فصل بهار و تابستان زمان تکثیر و تزاید حشرات به خصوص عامل ناقل این بیماری یعنی کنه ها است، گفت: در راستای کنترل و پیشگیری از ابتلا به این بیماری لازم است دامداران و افرادی که با دام سروکار دارند نکات بهداشتی ضروری را رعایت کنند.
آرشیو خبر کد خبر: 4726     

تولید پایدار و اقتصادی عسل با توسعه صادرات

فارس
با توجه به ظرفیت تولید عسل از لحاظ کمی و کیفی در مازندران می‌توان جهت تولید پایدار و اقتصادی به امر توسعه صادرات عسل پرداخت.
تاریخ انتشار :۱۳۹۴ سه شنبه ۲۰ مرداد ساعت 15:13

 عسل دارای ارزش غذایی فراوان است به همین دلیل تأکید بسیاری بر مصرف آن شده‌ است.

 
مازندران با داشتن شرایط آب و هوایی مناسب، وجود تنوع گیاهی متنوع و رویش گل‌ها زمینه را فراهم کرده تا افراد به‌عنوان زنبوردار در این استان به پرورش زنبور و تولید عسل مشغول شوند.
 
بیشتر مردم از زنبور عسل تنها پرورش عسل می‌دانند، در حالی‌ که تولید عسل تنها یکی از فواید آن است و نمی‌توان نقش این حشره مفید را در بقای کشاورزی و حفظ محیط‌‌زیست انکار کرد.
 
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس در شهرستان ساری، با بیان اینکه عسل، ماده غذایی بسیار غنی و انرژی بخشی بوده که حدود 80 درصد از قندهای ساده یا مونوساکاریدها ساخته شده است، اظهار کرد: هر 100 گرم آن 320 کالری ایجاد می‌کند این مونوساکاریدها به‌سرعت جذب شده و اثر انرژی بخشی خود را آشکار می‌کنند.
 
محمد اکبرزاده اظهار کرد: علاوه بر اثر کالری‌زایی، عسل دارای ویتامین‌های مختلفی از قبیل تیامین، ریبوفلاوین، اسیدنیکوتینک، اسید اسکوربیک، پیریدوکسین و ویتامین K است.
 
وی با بیان اینکه عسل اثر ضد باکتریایی دارد، بیان داشت: از زمان‌های قدیم انسان‌ها از خاصیت ضد میکروبی عسل سود جسته و آن را در درمان ناراحتی‌های پوستی از قبیل زخم‌ها و سوختگی‌ها به کار برده‌اند و یکی از بهترین پانسمان‌ها محسوب می‌شود.
 
عضو مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران یادآور شد: عسل در درمان بیماری‌های دستگاه تنفسی و عفونت‌های ناحیه حلق به‌کار می‌رود.
 
* عسل غذایی کامل و اکسیر پرانرژی
 
اکبرزاده با بیان اینکه عسل علاوه بر اینکه یک غذای کامل بوده، یک اکسیر پر انرژی است، افزود: به‌طوری‌ که از سال‌های گذشته به‌عنوان دارو برای درمان بیماری‌ها مورد استفاده قرار گرفته، مصرف عسل طی چند دقیقه به شخص نیرو می‌دهد و تحمل بافتی و قدرت ترمیم آن‌ را افزایش می‌دهد.
 
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران با بیان اینکه عسل حاوی آنتی‌اکسیدان است، از این رو مصرف آن برای سلامت قلب و عروق مفید است، افزود: عسل به سلامت پوست کمک می‌کند و ضد پیری است.
 
اکبرزاده با اشاره به اینکه عسل دستگاه گوارش را پاک می‌کند و ضد اسهال است، بیان کرد: در تحقیقات ثابت شده این ماده غذایی اثر بسیار مفیدی بر عفونت‌های معده دارد به همین دلیل ضد زخم معده و دستگاه گوارش است.
 
وی با اعلام اینکه عسل در درمان آب مروارید مفید است، گفت: این ماده غذایی سنگ‌های کلیه و مثانه را از بین می‌برد برای این منظور عسل را با کندر باید مصرف کرد.
 
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران تصریح کرد: عسل خواب‌آور است و به مبتلایان به بیماری کم‌خوابی توصیه می‌شود که قبل از خواب چند قاشق مرباخوری عسل میل کنند.
 
* عسل؛ غذایی مفید برای کودکان کم‌اشتها
 
اکبرزاده خاطرنشان کرد: عسل برای رفع کم‌اشتهایی مفید است و جریان خون را در بدن بهبود می‌بخشد به همین دلیل به رشد عضلات کمک کرده، پس برای کودکان کم‌اشتها و افراد ورزشکار بسیار مفید است.
 
وی با بیان اینکه عسل گرفتگی مویرگ‌ها را باز می‌کند و برای عروق بسیار مفید است، گفت: سالمندان اگر هر روز شربت عسل و لیموی تازه بنوشند، عمر طولانی‌تری دارند.
 
* قدمت زنبورداری در مازندران شاید فراتر از تاریخ است
 
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی مازندران در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس در ساری، با بیان اینکه با توجه به شواهد موجود، وضعیت آب و هوایی مازندران در طول تاریخ طبیعی زیستگاه مناسبی برای پرورش زنبور بوده‌ است، اظهار کرد: شاید نام مازندران از زنبور عسل گرفته شده «ماز» در زبان مازندرانی به‌معنای زنبور عسل به علاوه اندران است.
 
علیرضا عطائی‌نژاد افزود: وجود کلنی‌های زنبور عسل در داخل تنه‌های درختان کهنسال و مقاومت آن در مقابل شرایط جوی سخت زمستان قدمت زندگی این حشره را از زمان‌های دور در این استان دلالت می‌کند.
 
وی با بیان اینکه هیچ نوشته‌ای دال بر قدمت زنبورداری مازندران موجود نیست، ادامه داد: تاریخ دقیقی برای شروع زنبورداری در مازندران در دست نیست با توجه به موقعیت جغرافیایی می‌توان گفت شاید قدمت آن فراتر از تاریخ باشد.
 
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی مازندران تصریح کرد: این استان به دلیل داشتن مزارع کلزا، باغ‌های مرکبات، جنگل‌های میان‌بند و مراتع ییلاقی می‌تواند چند مرحله از گل‌های موجود در سطح استان برای تولید عسل استفاده شود و به دلیل داشتن تنوع گیاهی بیشترین تنوع عسل را در کشور دارا است.
 
* تک‌گل بودن؛ ویژگی متمایز عسل ایران
 
عطائی‌نژاد یادآور شد: یکی از ویژگی‌های عمده متمایز شدن عسل کشور ما با دنیا در تک‌گل بودن عسل ایران است به این معنا که در کشور ما انواع عسل از جمله گل مرکبات، آویشن و گون را به یک گل داریم.
 
وی با اعلام اینکه مازندران رتبه چهارم تولید عسل در کشور را به خود اختصاص داده‌ است، گفت: ایران صادرکننده عسل به کشورهای جنوب شرقی آسیا است و با توجه به ظرفیت تولید عسل از لحاظ کمی و کیفی در مازندران می‌توان جهت تولید پایدار و اقتصادی به امر توسعه صادرات عسل پرداخت.
 
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی مازندران با تأکید بر تعویض ملکه هر دو سال، اظهار کرد: با توجه به اینکه ملکه 75 درصد توانمندی خود را در دو سال نشان می‌دهد تعویض آن امر ضروری به شمار می‌رود.
 
این مسئول یادآور شد: در سال گذشته با مشارکت بخش خصوصی 25 هزار و 130 ملکه زنبور عسل در استان تولید و بین زنبورداران متقاضی توزیع شد.
 
عطائی‌نژاد با اشاره به اینکه در مازندران حدود 5 هزار و 410 زنبوردار در امر پرورش زنبور فعالیت دارند، تأکید کرد: حدود 440 هزار کلنی زنبور عسل در مازندران وجود دارد که 99 درصد آن مدرن است.
 
وی افزود: حاصل نگهداری و پرورش این تعداد کلنی در سال گذشته با میانگین 9.23 کیلوگرم تولید عسل به‌ازای هر کلنی به میزان 4 هزار و 58 تن بوده‌ است.
 
به گزارش خبرگزاری فارس، مناسب بودن شرایط آب و هوایی، کوچ به‌موقع زنبورستان‌ها به مراتع ییلاقی و جنگلی و رویش گیاهان مناسب و شهددهی به‌موقع گل‌ها در میزان افزایش تولید عسل از اهمیت به‌سزایی برخوردار است که با توجه به شرایط مازندران باید توسعه زنبورداری و کیفی‌سازی تولید عسل طبیعی در دستور کار قرار گیرد.
فایل ها / برچسب ها برچسب ها برچسب هاعسل , صادرات ,

اخبار مرتبط با این خبر
ردیفتیترتاریخ
1 تولید پایدار و اقتصادی عسل با توسعه صادرات ۱۳۹۴ سه شنبه ۲۰ مرداد
2 ارزآوری 2 ونیم میلیون دلاری صادرات عسل از اصفهان ۱۳۹۲ سه شنبه ۱۳ اسفند


نام :  
پست الکترونیکی :    
نظر شما :  
کد امنیتی: