صنعت مرغ به خودی خود با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می کند؛ از اتهام دروغین استفاده از هورمون و آغشته بودن خوراک آنها با فلزات سنگین گرفته تا خبر انتشار آنفلوآنزای مرغی در کشور.
اینها همه و همه تاثیرات منفی خود را بر صنعت بزرگ مرغداری گذاشته و هم اکنون بازار محصولات آن را با نوسانات زیادی مواجه کرده است. حال منصفانه نیست که با انتشار خبرهای بر خلاف واقعیت، بر پیکر زخمی این صنعت، نیش های زهرآگین تازه ای وارد کنیم؛ نیش هایی که ممکن است نه تنها تعادل ضعیف بازار را بیش از پیش به هم بزند، بلکه آثار منفی خود را تا آن سوی مرزها ببرد.
اخیرا یکی از خبرگزاری ها به نقل از یک منبع آگاه که به عنوان مقام مسوول بخش صنعت مرغ تخم گذار کشور معرفی شده است، عنوان کرده: «بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان در استان قم و غرب استان تهران مشاهده شده است به همین منظور 1.5 میلیون قطعه مرغ تخمگذار مشکوک در استان قم حذف شد.»
این در حالی است که دبیر انجمن صنفی تخم مرغ شناسنامه دار ایران در گفت و گو با موج با تکذیب این خبر گفت: کشتار این مرغ ها به هیچ عنوان ربطی به بیماری آنفلوآنزا نداشته و این گونه اخبار تنها بازار داخلی و خارجی را متشنج می کند.
فرزاد طلاکش با اشاره به اینکه کشتار مرغ ها بر اساس قانون انجام می گیرد، افزود: قرار بر این شد که با همکاری وزارت جهادکشاورزی و سازمان دامپزشکی کشور، مرغ های بالای 80 هفته باید حذف شده و از میدان تولید خارج شوند.
طلاکش در ارتباط با دلیل این کشتار عنوان کرد: دو علت در این کار موثر بود؛ یکی به خاطر حفظ برنامه تولید که از ابتدای سال تنظیم شده بود که اگر این اتفاق نیفتد، ممکن است به خاطر مازاد تولید، ضربه اقتصادی سنگینی به این صنعت وارد شود. دوم، اینکه مرغ های بالای 80هفته، مزغ های پیر و نسبتا ضعیفی هستند و با توجه به شروع فصل سرما احتمال بیمار شدن شان بیشتر است، بنابراین نگهداری آنها صرفه اقتصادی ندارد.
به گفته وی، برخی از استان ها مانند آذربایجان شرقی، قم، مشهد، تهران و اصفهان به دلیل گرایش به سیستم های سنتی، ممکن است در اجرای این طرح مقاومت کنند که این موضوع نگرانی خاصی نداشته و قابل حل خواهد بود.
بنابراین با توجه به گفته این نماینده بخش خصوصی، موضوع کشتار 1.5میلیون قطعه مرغ پیر، ربطی به بیماری آنفلوآنزا نداشته و خبرهای اینچنینی در رسانه ها چیزی جز ایجاد تشویش و نگرانی در صنعت و بازار در پی نخواهد داشت.