1:14 صبح | ۱۳۹۷ يکشنبه ۳۰ ارديبهشت
مرغداری‌های آلوده به ویروس آنفلوانزای مرغی چگ...همزمان با شیوع آنفلوانزای مرغی، در صورت آلودگی یک واحد مرغداری به این ویروس، علاوه بر خود کانون آلوده، تمام واحدهای موجود تا شعاع ۳ کیلومتری معدوم می شوند.
ناکامی ایران در بازارهای صادراتی مرغدبیر انجمن پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی با بیان اینکه میزان صادرات مرغ بسیار پایین‌تر از ظرفیت موجود است، گفت: دولت مرغ مازاد را ۶۴۰۰ تومان خریداری می‌کند که این نرخ، برای مرغداران به صرفه نیست.
سازمان دامپزشکی آنفلوانزای مرغی در دو مرغداری...سازمان دامپزشکی کشور طی اطلاعیه‌ای رسمی معدوم سازی دو واحد مرغداری در استان تهران را به دلیل مشاهده آنفلوانزای مرغی تایید کرد.
طرح ملی بررسی ۴۰ باقیمانده دارویی در محصولات ...رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: از ابتدای امسال ۴۰ نوع باقیمانده دارویی را با نمونه‌گیری از محصولات خام دامی از جمله شیر،‌ ماهی قزل آلا، گوشت و طیور آغاز کرده‌ایم.
اجرای طرح پاستوریزاسیون و عرضه شیر توسط تشکّل...مدیر عامل اتحادیه سراسری صنعت دامپروران همگام کشور گفت: در حال اجرای طرح پاستوریزاسیون و فروش شیر از طریق تعاونی‌های دامداران و یا خود دامداران هستیم.
رئیس فدراسیونی که گاوداری می‌کند/ ورزشکاران ب...رئیس فدراسیون بسکتبال در کنار ورزش و مدیریت فدراسیون به کار گاوداری هم مشغول است و می‌گوید: ورزشکاران باید در کنار جهادگران در اردوهای جهادی به مردم محروم خدمت کنند.
راه های مدیریت استرس گرمایی در گاوهای شیریافزایش دمای هوا به بیش از 22 درجه سانتیگراد می تواند موجب تولید پایین تر از میزان معمول و تبعات مختلفی در گاوهای شیری شود.
مدیریت اقدامات بهداشتی در طول یک دوره پرورش گ...علاوه بر رعایت اصول استاندارد در احداث جایگاه که بایستی مناسب اهداف مورد نظر در تولید باشد، مدیریت بهداشت جایگاه و دام نیز اثر ویژه ای در حفظ سلامت گوسفند و بز و تولیدات آنها دارد.
کاهش بازده اقتصادی، افزایش هزینه و کاهش عملکر...عملکرد بره های پرواری تغذیه شده با جیره های غذایی حاوی علوفه هیدروپونیک، کاهش بازده اقتصادی، افزایش هزینه و کاهش عملکرد دام را در پی دارد.
شرایط استفاده و نگهداری گوشت قرمزمردم باید گوشت قرمز خود را از مراکز مجاز عرضه تهیه نموده و ممهور به مهر و برچسب بهداشتی دامپزشکی باشد.
بیوتکنولوژی کلید اجرای اقتصاد مقاومتی در صنعت...دستیابی به اهداف اقتصاد مقاومتی در صنعت دامپروری با کاربردهای مختلف بیوتکنولوژی میسر می شود.
بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو را جدی بگی...مدیر کل دامپزشکی استان گیلان با اشاره به اینکه فصل بهار و تابستان زمان تکثیر و تزاید حشرات به خصوص عامل ناقل این بیماری یعنی کنه ها است، گفت: در راستای کنترل و پیشگیری از ابتلا به این بیماری لازم است دامداران و افرادی که با دام سروکار دارند نکات بهداشتی ضروری را رعایت کنند.
آرشیو خبر کد خبر: 6313     

طرح ملی بررسی ۴۰ باقیمانده دارویی در محصولات دامی

رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: از ابتدای امسال ۴۰ نوع باقیمانده دارویی را با نمونه‌گیری از محصولات خام دامی از جمله شیر،‌ ماهی قزل آلا، گوشت و طیور آغاز کرده‌ایم.
تاریخ انتشار :۱۳۹۵ يکشنبه ۱۱ مهر ساعت 13:09

مهدی خلج در گفت‌وگو با خبرنگار کشاورزی خبرگزاری فارس،‌ در پاسخ به اینکه سازمان دامپزشکی چه فکری برای بررسی باقیمانده سموم یا ذرات سنگین در گوشت مصرفی مردم کرده، اظهار داشت:‌ طرح ملی پایش مخاطرات بهداشتی را در شیرخام، ماهی قزل‌آلا و انواع گوشت آغاز کرده‌ایم.

وی اضافه کرد:‌ نمونه‌برداری‌ لازم برای آنالیز کیفیت شیر خام از ابتدای امسال انجام شده و منتظر جواب آزمایشات هستیم، همین طور پایش ماهی قزل‌آلا را در پاییز آغاز خواهیم کرد و در مورد فرآورده‌های گوشتی نیز تا پایان زمستان آنالیز ریز به ریز را انجام خواهیم داد.

رئیس سازمان دامپزشکی با اشاره به اهمیت باقیمانده دارویی در محصولات دامی تصریح کرد: به عنوان مثال در ماهی‌ قزل‌آلا 39 فاکتور باقیمانده دارویی اندازه‌گیری می‌شود و در اکثر محصولات دامی نیز 40 مخاطره بررسی خواهد شد.

خلج در پاسخ به این سوال که مگر کار دامپزشکی بررسی همین فاکتورها به صورت روتین نیست، اظهار داشت: وظیفه ما در دو بخش انجام می‌شود، یکی کنترل‌های سطحی است که در همه مراکز از محل تولید مزرعه تا محل عرضه است که ناظران دامپزشکی بر کیفیت محصولات از نظر رنگ، بو، مزه و فاسد نبودن نظارت می‌کنند.

ضبط 40 هزار تن گوشت و مرغ فاسد در سال 94

خلج به این نکته اشاره کرد که به عنوان مثال در سال 94، 2 میلیون و 30 هزار نوبت بازدید و نظارت بر محصولات دامی را در سراسر کشور انجام داده‌ایم و کمتر از 40 هزار تن محموله از جمله گوشت قرمز و مرغ، تخم‌مرغ و سایر فرآورده‌ها ضبط شد که 24 هزار تن آن معدوم شد.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور نوع دیگری از نظارت این سازمان را بررسی ذات و ماهیت فرآورده‌های دامی عنوان کرد و گفت:‌با آزمایشات و آنالیزهای فرآورده‌های خامی دامی میزان دارو  و باقیمانده سموم را بررسی می‌کنیم که آن را طرح ملی پایش مخاطرات بهداشتی در فرآورده‌های خام دامی نامگذاری کرده‌ایم.

به گفته خلج، فلزات سنگین یا باقیمانده دارویی یا سم آفلاتوکسین را نمی‌توان با رنگ و بو و مزه تشخیص داد که ما با نمونه‌برداری و آزمایش می‌توانیم به نتیجه برسیم.

وی با بیان اینکه با بررسی‌های به عمل آمده متوجه شدیم که گاهی غذای مصرفی برای دام و طیور دچار مشکل است، تصریح کرد: به عنوان مثال دی‌کلسیم فسفات مصرفی حاوی فلزات سنگین بوده و آرسنیک آن بالا است و با پیگیری‌های مکرر متوجه شدیم که تنها تولید‌کننده اسید فسفریک در کشور ما که پتروشیمی شیمی رازی است به جای آنکه از خاک کشورهایی همچون اردن و سوریه که فلزات سنگین کمتری دارد،‌ استفاده کند از خاک داخلی استفاده می‌کند که بلافاصله فعالیت 17 شرکت تولیدکننده داخلی را متوقف کردیم تا مشکل برطرف شود.

به گفته خلج اکنون از خاک شسته شده خارجی برای تولید اسید فسفریک به عنوان غذای دام و طیور استفاده می‌شود.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: طبق آخرین نتایج ما در اسید فسفریک نشان می‌دهد که این محصول دیگر حاوی فلزات سنگین نیست، چرا که در صورتی که این مسئله وجود داشته باشد، فلزات سنگین در گوشت دام و طیور هم باقی خواهد ماند.
 

فایل ها / برچسب ها برچسب ها برچسب هاطرح ملی , باقیمانده دارویی , محصولات دامی ,

اخبار مرتبط با این خبر
ردیفتیترتاریخ
1 طرح ملی بررسی ۴۰ باقیمانده دارویی در محصولات دامی ۱۳۹۵ يکشنبه ۱۱ مهر


نام :  
پست الکترونیکی :    
نظر شما :  
کد امنیتی: