مرغداری‌های آلوده به ویروس آنفلوانزای مرغی چگ...همزمان با شیوع آنفلوانزای مرغی، در صورت آلودگی یک واحد مرغداری به این ویروس، علاوه بر خود کانون آلوده، تمام واحدهای موجود تا شعاع ۳ کیلومتری معدوم می شوند.
ناکامی ایران در بازارهای صادراتی مرغدبیر انجمن پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی با بیان اینکه میزان صادرات مرغ بسیار پایین‌تر از ظرفیت موجود است، گفت: دولت مرغ مازاد را ۶۴۰۰ تومان خریداری می‌کند که این نرخ، برای مرغداران به صرفه نیست.
سازمان دامپزشکی آنفلوانزای مرغی در دو مرغداری...سازمان دامپزشکی کشور طی اطلاعیه‌ای رسمی معدوم سازی دو واحد مرغداری در استان تهران را به دلیل مشاهده آنفلوانزای مرغی تایید کرد.
طرح ملی بررسی ۴۰ باقیمانده دارویی در محصولات ...رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: از ابتدای امسال ۴۰ نوع باقیمانده دارویی را با نمونه‌گیری از محصولات خام دامی از جمله شیر،‌ ماهی قزل آلا، گوشت و طیور آغاز کرده‌ایم.
اجرای طرح پاستوریزاسیون و عرضه شیر توسط تشکّل...مدیر عامل اتحادیه سراسری صنعت دامپروران همگام کشور گفت: در حال اجرای طرح پاستوریزاسیون و فروش شیر از طریق تعاونی‌های دامداران و یا خود دامداران هستیم.
رئیس فدراسیونی که گاوداری می‌کند/ ورزشکاران ب...رئیس فدراسیون بسکتبال در کنار ورزش و مدیریت فدراسیون به کار گاوداری هم مشغول است و می‌گوید: ورزشکاران باید در کنار جهادگران در اردوهای جهادی به مردم محروم خدمت کنند.
راه های مدیریت استرس گرمایی در گاوهای شیریافزایش دمای هوا به بیش از 22 درجه سانتیگراد می تواند موجب تولید پایین تر از میزان معمول و تبعات مختلفی در گاوهای شیری شود.
مدیریت اقدامات بهداشتی در طول یک دوره پرورش گ...علاوه بر رعایت اصول استاندارد در احداث جایگاه که بایستی مناسب اهداف مورد نظر در تولید باشد، مدیریت بهداشت جایگاه و دام نیز اثر ویژه ای در حفظ سلامت گوسفند و بز و تولیدات آنها دارد.
کاهش بازده اقتصادی، افزایش هزینه و کاهش عملکر...عملکرد بره های پرواری تغذیه شده با جیره های غذایی حاوی علوفه هیدروپونیک، کاهش بازده اقتصادی، افزایش هزینه و کاهش عملکرد دام را در پی دارد.
شرایط استفاده و نگهداری گوشت قرمزمردم باید گوشت قرمز خود را از مراکز مجاز عرضه تهیه نموده و ممهور به مهر و برچسب بهداشتی دامپزشکی باشد.
بیوتکنولوژی کلید اجرای اقتصاد مقاومتی در صنعت...دستیابی به اهداف اقتصاد مقاومتی در صنعت دامپروری با کاربردهای مختلف بیوتکنولوژی میسر می شود.
بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو را جدی بگی...مدیر کل دامپزشکی استان گیلان با اشاره به اینکه فصل بهار و تابستان زمان تکثیر و تزاید حشرات به خصوص عامل ناقل این بیماری یعنی کنه ها است، گفت: در راستای کنترل و پیشگیری از ابتلا به این بیماری لازم است دامداران و افرادی که با دام سروکار دارند نکات بهداشتی ضروری را رعایت کنند.
آرشیو خبر کد خبر: 278     
استاد پژوهش، موسسه تحقیقات علوم دامی كشور:

علوفه هیدروپونیك غلات از نظر تغذیه دام بازده منفی دارد + دانلود فایل

تبدیل دانه غلات به علوفه هیدروپونیك از نظر تغذیه دام بازده منفی دارد و هزینه ها را افزایش خواهد داد.
تاریخ انتشار :۱۳۹۲ چهارشنبه ۲۲ خرداد ساعت 12:52
  •  
  • تبدیل دانه غلات به حالت سبز شده تحت عنوان علوفه هیدروپونیك، از نظر تغذیه دام، بازده منفی دارد
  • دكتر حسن فضائلی
  • استاد پژوهش، بخش تحقیقات تغذیه و فیزیولوژی دام و طیور
  • موسسه تحقیقات علوم دامی كشور

دانلود مقاله اصلی بازده تولید علوفه هیدرو پونیك از نظر تغذیه دام

  •  
  • كشت دانه هایی مانند گندم، جو، عدس و غیره، در در ظرف های خانگی جهت سبزی نوروز، یك سنت دیرینه مردم ایران محسوب می شود. امروزه این سنت به یك فن آوری جهت رشد گیاهان ، برای اهداف تحقیقاتی ، تولید سبزی جات و غیره ، تبدیل شده است. برای این منظور از گل خانه ها و یا اتاقك های بسته (تامین كننده نور، رطوبت ، تهویه و ...) استفاده می شود. این تلاش ها عمدتا به منظور تولید جوانه و سبزی ها ی خوراكی برای انسان ، به ویژه در كشور هایی كه محدودیت آفتاب دارند ، انجام گرفته است.
  • در مورد تولید علوفه با این روش در بعضی از نقاط جهان تلاش هایی انجام شده است اما تا كنون هیچ یك از آنها در جهت توسعه این فن آوری ، با هدف تامین علوفه مورد نیاز واحد های دامپروری ، قابل توجیه نبوده است به نحوی كه امروزه چنین سیستم هایی فرا گیر نشده است ، چرا كه از نظر تغذیه دام ، بازده آن منفی می باشد.
  • درایران نیز طی دو دهه اخیر، پژوهش ها و تلاش هایی جهت توسعه این فن آوری (با هدف تولید علوفه) توسط بخش دولتی و غیر دولتی انجام گرفت. در این سیستم ، امكان سبز شدن بذر و تولید سبزینه (تا ارتفاع حدود 20 تا 25 سانتیمتر) وجود دارد. طی 7 تا 10 روز پس از كشت بذر، وزن سبز ینه تولید شده 5 تا 6 برابر بذر مصرف شده می رسد اما بخش اصلی آن را آب تشكیل می دهد ، به نحوی كه پس از كسر آب موجود در آن ، آنچه باقی می ماند كمتر از بذر خشك مصرف شده خواهد بود. بر اساس آخرین آزمایش های انجام شده (در موسسه تحقیقات علوم دامی كشور) ، از هر 100 كیلو گرم بذر (خشك) مصرفی طی یك دوره كشت در این سیستم 512 كیلو گرم سبزینه به دست آمد كه پس از خشك شدن مقدار 78 كیلو گرم محصول از آن باقی ماند كه در واقع با بازده منفی 22 درصدی مواجه شد.
  • دلیل منفی بودن بازدهی ، این است كه بذر ، برای فرایند سبز شدن ، مواد ذخیره شده خود را مصرف نموده و مورد سوخت و ساز قرار می دهد. بر اساس مكانیزم طبیعی در فرایند تكامل، طی مدت 7 تا 10 روز امكان جبران مواد از دست رفته وجود ندارد. از طرفی رشد قارچ های مسمومیت زا بر روی دانه های كشت شده یكی از مشكلات این سیستم می باشد كه می تواند سبب آلودگی شیر تولیدی توسط دام های مصرف كننده علوفه هیدروپونیك شده و در نهایت سبب سقط جنین و ایجاد اختلال در بدن دام ها شود.
  • آزمایش های انجام شده در كشور حاكی از آن است (فضائلی و همكاران، 1387؛ 1388؛ 2012) كه تبدیل دانه جو به صورت علوفه سبز در سیستم هیروپونیك و مصرف آن در تغذیه گوساله پرواری و گاو شیرده در مقایسه با دانه جو بلغور شده، نه تنها مزیتی بر عملكرد تولید دام ها نداشته است بلكه هزینه تغذیه را به مراتب افزایش داده است.
  • در سال 1911 شركت مرینو دركشور نیوزلند گزارشی را تحت عنوان تولید علوفه هیدروپونیك منتشر كرد. در این گزارش چنین آمده است :
  • در نیوز لند 3 واحد تولید علوفه هیدروپونیك وجود دارد. با كشت هر كیلو گرم بذر 6 تا 10 كیلو گرم علف تازه به دست می آید اما میزان رطوبت آن به حدی است كه نسبت محصول خشك تولیدی به مراتب كمتر از بذر مصرف شده بوده و با كاهشی حدود 12 درصد همراه می باشد. این كاهش به دلیل مصرف مواد ذخیره شده در بذر برای تامین انرژی مورد نیاز طی هفته اول رشد گیاه می باشد.
  • بر اساس گزارش مزبور، طی فرایند تبدیل بذر به علف سبز تولیدی ، هزینه هر واحد انژی غذایی به دست آمده 4 برابر و هزینه هر واحد پروتئین به دست آمده نیز 9/1 برابر نسبت به دانه اولیه افزایش می یابد. از دست دادن بخشی از مواد غذایی ذخیره شده در دانه كشت شده، طی فرایند سبزشدن از یك طرف و صرف هزینه در این فرایند از طرف دیگر سبب می شود تا قیمت تمام شده هر واحد غذایی علف سبز شده به مراتب بالاتر از دانه اولیه باشد.
  • طی تجربه به دست آمده درمنطقه مكینزی بیسن (MacKenzie Basin) در نیوزلند میزان ماده خشك علوفه تازه هیدروپونیك 9/9 درصد بوده است. در این صورت اگر از هر كیلو گرم دانه 8 كیلو علف سبز به دست آید ، باز هم با اتلاف 12 درصد ی مواجه خواهد بود. در هر صورت بر اساس گزارش Dung و همكاران (2010) هیچ گونه گزارشی مبنی بر امكان برداشت محصول (خشك) بالاتر از دانه مصرفی وجود نداشته بلكه همگی كاهش بازده را گزارش كرده اند.
  • در گزارش نیوزلند چنین آمده است كه با توجه به موارد ذكر شده و عدم مزیت مصرف این علوفه بر عملكرد دام ها به نظر نمی رسد این فناوری در نیوزلند قابل توسعه باشد.
  • در مورد ارزش غذایی علوفه جو هیدروپونیك و دانه جو بررسی های محدودی انجام گرفته است. مقایسه میزان گوارش پذیری دانه جو و علف جو تولیدی با روش هیدروپونیك بر روی حیوان نشان داد كه گوارش پذیری دانه جو 9/83 درصد علف هیدروپونیك آن 6/82 درصد بوده است (Sneath & McIntosh, 2003). نتایج آزمایش های Dung و همكاران (2010) نشان داده است كه قابلیت انرژی زایی علف سبز جو نسبت به دانه آن به مراتب پایین تر می باشد.
  • بر اساس گزارش واحد صنعت دام ، دانشگاه ایالتی آیووا در آمریكا (2013) ، هركیلو گرم علف تولیدی (برحسب خشك) درسیستم هیدروپونیك 89/0 دلار آمریكا برآورد شده است درحالی كه قیمت هركیلوگرم (برحسب خشك) دانه اولیه 27/0 دلار می باشد. در این صورت قیمت هر كیلو گرم علوفه هیدروپونیك (برحسب خشك) 33/3 برابر دانه اولیه تمام می شود. هم چنین قیمت علوفه هیدروپونیك نسبت به قیمت علوفه مرغوب (هركیلو گرم 24/0 دلاربر حسب خشك) 74/3 برابر می رسد. بنا بر این با تبدیل دانه غلات به حالت سبز شده درسیستم هیدروپونیك هزینه علوفه تولیدی از نظر تغذیه ای برای گاو شیری 3 تا 5 برابر (در مقایسه با مصرف دانه اولیه در جیره غذایی) افزایش می یابد
  • طی گزارشی كه توسط گروه كارشناسان زیر نظر دولت كویینلند استرالیا در سال 2003 تهیه شد، قیمت تمام شده هر واحد علف سبز حاصل از هیدروپونیك بر حسب خشك و هر واحد انرژی قابل استفاده برای دام نسبت به دانه جو 4 برابر و قیمت هر واحد پروتئین آن نیز نزدیك به 2 برابر تمام شده است. در این گزارش آمده است كه یكی از مشكلات تولید علوفه در سیستم هیدروپونیك ، كپك زدگی در سیستم است كه در اثر مصرف علوفه تولیدید شده آلودگی شیر و گوشت دام های مصرف كننده علوفه هیدروپونیك را در پی خواهد داشت. قارچ ها بر روی بخش پایینی محصول رشد نموده و مصرف چنین علوفه ای سبب اختلال در بدن و سقط جنین دام ها می گردد. بر اساس گزارش Mayers (1974) آلودگی قارچی علف هیدروپونیك سبب كاهش تولید و ایجاد اختلال در دام ها شده است. استفاده از قارچ كش ها نیز به نوبه خود سبب مشكلاتی خواهد شد چرا كه طی كوتاه مدت (7 تا 10 روز پس از مصرف) در توده علف سبز باقی می ماندوعوارض بعدی را در پی خواهد داشت.
  • بنا بر این صرف هزینه، جهت تبدیل مواد خوراكی با ارزش به حالت سبزینه ، كه از نظر تغذیه دام با افت وكاهش ارزش غذایی مواجه می باشد و احتمال آلودگی قارچی و ایجاد بیماری در دام ها و آلودگی محصولات دامی را نیز افزایش می دهد یك فرایند تولید واقعی نبوده بلكه ضایع كردن منابع خواهد بود.
  • اطلاعات نا درست و ادعا های غیر واقعی اینترنتی
  • متاسفانه انتشار اطلاعات نادرست اینترنتی در مورد تولید علوفه هیدروپونیك (كه صرفا جنبه تبلیغاتی دارد) دربعضی از سایت ها سبب اشتباه افراد ناآگاه می گردد. بسیاری از این اطلاعات نادرست و فاقد اعتبار علمی بوده بلكه جنبه تبلیغی جهت فروش دستگاه ها و لوازم داشته و مورد تایید كارشناسان و متخصصین تغذیه دام داخلی و خارجی نمی باشد. متاسفانه بعضی از افراد و شركت ها بدون داشتن تخصص لازم ، چنین اطلاعات نا درستی را مبنا قرار داده و با این تصور كه با روش هیدروپونیك می توان به تولید انبوه علوفه مبادرت ورزید ، از دستگاه های دولتی درخواست حمایت می نمایند. بنا بر این موسسه تحقیقات علوم دامی آمادگی دارد و وظیفه خود می داند ، جهت جلوگیری از اتلاف منابع و سرمایه ها چه در بخش خصوصی و چه در بخش دولتی در این زمینه اطلاع رسانی نماید.
  • منابع :
  • فضائلی، حسن ، حیدر علی گل محمدی، علی اكبر شعاعی، نصرت له منتجبی و شهاب الدـن مشرف. 1387. بررسی عملكرد تولید علف سبز جو با روش آب كشت در اتاق فلزی. مجموعه مقالانت سومین كنگره علوم دامی كشور. دانشگاه فردوسی مشهد.
  • فضائلی، حسن و حیدر علی گل محمدی. 1388. ارزیابی عملكرد فنآوری آبكشت در تولید كمی و كیفی علوفه. فصلنامه پژوهش های علوم دامی. شماره 9، ص. 67-57.
  • Dung, D. D., Goodwin, I. R., & Nolan, J. V. (2010). Nutrient Content and in sacco Digestibility of Barley Grain and Sprouted Barley. Journal of Animal and Veterinary Advances, 9 (19), 2485-2492.
  • Fazaeli, H., Golmohammadi, H. A., Shoayee, A. A., Montajebi, N., Mosharraf, Sh. (2011). Performance of Feedlot Calves Fed Hydroponics Fodder Barley. Journal of Agricultural Science and Technology, 13, 367-375.
  • Myers, J. (1974). Feeding Livestock from the Hydroponic Garden. M. Sc. Thesis, Arizona State University
  • Sneath, R. & McIntosh, F. (2003). Review of Hydroponic Fodder Production for Beef Cattle. North Sydney; Australia: Meat and Livestock Australia Limited.
  • The New Zealand Merino Company, (October 2011). Hydroponic Fodder Production, An Analysis of the Practical and Commercial Opportunity.
  • Tranel, L. 2013. Hydroponic Fodder Systems for Dairy Cattle? Iowa, ISU Extension and Outreach, A.S. Leaflet R2791. 
  •  

 

اخبار مرتبط با این خبر


موبینی : واقعا مطلب جالب و مفیدی بود. از آگاهی و اطلاعاتی که در اختیار گذاشتید متشکرم. کارشناس تغذیه دام وطیور
امیری : تحقیقات علمی یکسویه نیستند و جوانب مثبت و منفی را با هم ذکر می کنند تا بتوان نتیجه گیری کرد، این نتایج قانون بقای ماده و انرژی را زیر سوال می برد!!! آیا نقش نور و محلول غذایی که شامل عناصر مورد نیاز گیاه می باشد در وزن نهایی بی تاثیر است؟ در مورد قارچ و ... باید گفت بذر با اتانول شستشو داده می شوند و محلول مغذی در این سیستم به چرخش در می آید و راکد نیست همچنین دارای تهویه است و سیستم ارزانی نیست.
عباس زاده : آقاي مهندس هر توليدي هزينه اي دارد شما هم آن قسمت را نگريستيد اما جنبه هايي نظير حذف هزينههاي عوامل توليدي پرهزينه اي مانند آب- خاك-عملياتهاي كشاورزي و... را نديديد بنابر اين بهتر است تحقيق علمي ابكي نباشدوجامع و همه جانبه نگرانه باشد
صائب : آقای عباس زاده سلام حرف شما درست است ولی وزن محصول اگر کمتر از وزن بذر باشد به نظر شما بهتر نیست همان بذر را بدهیم دام بخورد و خودمان را علاف نکنیم؟ البته این ذر صورتیست که ادعای کمتر بودن وزن محصول خشک از وزن بذر خشک اثبات شود
حمیدرضا : سلام وقتی می گویند بر اساس تحقیقات به عمل آمده ، برای علوفه هیدروپونیک نقش هایی همچون افزایش دوقلو زایی و چند قلو زایی می باشد .از دیگر فواید علوفه هیدروپونیک می توان به افزایش محصولات تولیدی همچون پشم ،شیر،گوشت و ... در تا بیست درصد را اشاره کرد. همچنین از فواید علوفه هیدروپونیک برای آبزیان می توان به نتایجی همچون افزایش کیفیت و سلامت گوشت ماهی اشاره کرد. همچنین می توان به ذکر این نکته پرداخت که استفاده از علوفه هیدروپونیک می تواند رشد سریعتر ماهی به همراه داشته باشد. از علل این امر می توان به قابلیت هضم بالای علوفه هیدروپونیک (85 تا 95 درصد) درصد بالای پروتیئین علوفه هیدروپونیک(25 تا 32 درصد) انرژی بالا،3200 کیلو کالری انرژِی متابولیکی ویتامین هایی همچون E،C،A,B6,B3,B2,B1 اشاره کرد. چه باید گفت؟ بیزحمت جواب این سوال را به ایمیل بنده ارسال نمایید.باتشکر
سید مهرداد هاشمیان : به نظر من شما مقالاتی را که در هیچ همایش یا کنگره و غیره تایید نشده باشد را در سایتتان منتشذ نکنید چون موجبات تنویر افکار عمومی را فراهم کرده باعث سردی متخصصین از سایت خود خواهید شد. مقالع بالا یک مقالع ضد علمی است و اصولا فتوسنتز را رد میکند. ونیز تیتر مقاله مردم را به اشتباه انداخته در صورتی که هضم این خوراک بیش از سه برابر دانه خشک است وآبی که همراه دارد از لحاظ غذایی مشابه آب میوه است نه آب مقطر ولی استاد محترم معلوم نیست برچه اساسی مطالب غلط را ارائه میکنند کسی که یک خوراک را راه حل میداند (چهارمین همایش ایدههای نو در کشاورزی)چرا با انتشار مطالب ضد و نقیح افکار عمومی را به تشویش می اندازد.
محمد رضا : باید در این مورد تحقیقی در شرایط ویژه در کشت مثلا یک رقم جو و محصول بدست آمده و مقدار علوفه هیدروپونیک را با هم مقایسه کرد.البته ماده خشک در تغذیه دام از درجه بخصوصی برخوردار است. مطلب مفیدی بود.موفق باشید.
سید مهرداد هاشمیان : با سلام و احترام ضمن عذرخواهی از دوستان به علت غلط هایی که در نوشتار قبلیم بخاطر تند تایپ نمودن. نظر دوستان را به صفحه 12 کتاب علوم سال چهارم دبستان جلب مینمایم که اگر آقای دکتر فضایلی حداقل این آزمایش را انجام میدادند مطالب خلاف علم (خلاف فتوسنتز ) را به صورت مرور نمی نوشتند.
کورش اربابی : من میزان ماده خشک را مورد بررسی قرار دادم و کمتر از دانه جو بود.علت ازاد شدن انرژی در سوختن ATP است.متابولیسم گیاهان در دوران اولیه رشد منفی است و بخش عمده انرژی از مواد ذخیره ای دانه تامین میشود. پروتیین خام به معنای ازت موجود در ماده غذایی است و شامل پروتیین واقعی(آمینو اسید) نمیشود .درست است که به علت استفاده از ازت در محلول هیدروپونیک(هوگلند) پروتیین خام علوفه بیشتر است اما به علت مصرف پروتیین حقیقی در متابولیسم میزان آن کاهش میابد. در خصوص صرفه جویی در آب هم باید گفت بازده منفی است.زیرا دانه از روش کشت هیدروپونیک به دست نیامده و میشود بدون صرف آب دانه را به دام خوراند که البته در این صورت دام آب بیشتری خواهد خورد که البته کمتر از آب مصرفی در آب کشت است.همچنین در روش هیدروپونیک انرژی برق بیشتری از آسیاب کردن دانه جو مصرف میشود.اما ویتامین های علوفه سبز و سلامت غذایی آن بیشتر است که میتوان آن را با هزینه کمتر و تحت استفاده از مولتی ویتامین جبران نمود
محمدحسین جمالی : به نظر میرسه ترکیب روش سنتی و روش جدید معایب هردو روش رو تا حدود زیادی برطرف کنه. یعنی حدود ۳۰ درصد علوفه جدید به علاوه حدود ۳۰ درصد علوفه و ۳۰ درصد پودر بذر و بقیه اضافات مفید. اما اگر قرار باشه چیزی شبیه سرم تولید بشه بایستی روی سیستم هیدرو و هضم پذیری توسط حیوان فکر کرد.
سید مهردادهاشمیان : با سلام و احترام میزان ماده خشک ثانویه هیج وقت نمی تواند ار ماده اولیه کمتر باشد مگر فتوسنتز اتفاق نیفتد. درضمن در این روش بایستی حتما ماده غذایی (کود) به گیاه داده شود و شیرابه گیاه ازبین نرود.باز نظر دوستان را به انجام آزمایش صفحه 12 کتاب علوم چهارم دبستان جلب مینمایم.درضمن دانه ای را که به خوراک هیدرو پونیک تبدیل همان دانه ایست که خوراک دام میکنیم و هدف دراین روش کم هزینه شدن خوراک دام است.
کشاورز : به نظر من بیشتر تمرکز جناب دکتر بر روی مطالعات کشور های خارجی می باشد .آیا هزینه کشت در کشور ما با آن کشور برابری میکند. مثلا اگر یک کیلو جو در استرالیا برای کشور یک دلار تمام می شود. در ایران هم اینگونه است؟
دامدار : ضمن عرض سلام خدمت آقایان محترم عرض کنم بهتره که بجای اینهمه دادئ قیل وقال و ارجاع نظر چند تا دامدار که دارن به صورت کاملا صنعتی و علمی کار میکنن رو جویا شد یا استفاده از بحث وآکادمیک کردن موضوع اعتماد دامدار و جلب کنید با این توضیحات جنابعالیان هر خواننده ای تو نگاه اول پیش خودش فکر میکنه یه عده دارن تبلیغ دستگاهشون میکنن یه عده هم دارن فرافکنی_سیاهنمایی یا نمیدونم تبلیغ زیر نقاب میکنن.این مملکت این همه دامدار داره پیش هر کدومشون صحبت کردم هیچکدومشون تایید نکدن یا اطلاع نداشتن یا نمیخواستن ریسک کنن. آقا بیایید اگه واقعیته شما که اینهمه استادیید قید چهار تا گاو رو بزنید تو یه پروسه چند ماهه با فیلمبرداری از ابتدا تا انتها تو هر بعدی از نظر شیرواری هزینه زایمان طول عمر و... اعتما سازی کنین.اگه حق با شما باشه که دامدار دنبال سود بیشتره هر چقدر هزینه دستگاه باشه پرداخت میکنه اگه نه هم که آخر الامر روسیاهیش میمونه واسه زغال.ملت با کلی تجربه و تحقیق به سادگی حاضر به پرداخت هزینه های کمتر از این نیستن حالا با چند تا مقاله مثبت و منفی که اونم منبعشون هر چی هست جز تجربه و نتیجه کی راضی به پرداخت و ریسک اینچنینیه؟ یا حق حق جو و حق طلب باشیم دلمون به حال خودمون بسوزه تا مردم برامون دل بسوزونن
علیرضا ابوالحسنی : http://webkaiser.ir با سلام چند پاراگراف از مقاله بالا رو مطالعه کردم. و بنظرم کاملا نگاه نویسنده ازیک بعدی هست و این مقاله زیر سول میره. برای نمونه اگر علوفه دچار قارچ بشه علت داره و آن هم آلوده بودن واحد تولیدی برای مثالی اندر مثال میگویم . مگر نه اینکه خود قارچ خوراکی هم دستخوش این بیماری میشه ، پس پیشنهاد آقای نویسنده اینه تولید قارچ خوراکی.... بنظرم نگرشی دوباره داشته باشید
داود : با درود خدمت دوستان عزیز آقای دکتر در مطلب با اشاره به نکته کرده اند که با اندازه گیری ((سبزینه)) و محاسبه آن نتیجه گیری کردند که وزن خشک کاهش یافته اما نکته مهم اینجاست که در علوفه هیدروپونیک پوسته ابتدایی جو و ریشه آن که شامل سبزینه نیستند بخش قابل توجهی از وزن خشک را بخود اختصاص داده اند که ظاهرا در محاسبه استاد ما قرار نگرفته اند
عباس مومنی : دوستان گرامی سلام بیشتر علوفه ای که امروزه در دامپروری ها استفاده میشه یونجه هستش که برای تولید یک تن او حدود 1500 متر مکعب (خوشبینانه) آب مصرف میشه. امروزه که به دلیل خشکسالی آب برای خوردن هم کم داریم به نظر شما نمی شه به جای تولید یونجه از این علوفه استفاده کنیم. دوستان همه می دونیم که نمیشه با استفاده از بذر خشک و مولتی ویتامین و ... جیره مناسبی برای دام (در مقایسه با علوفه تر) تهیه نمود. بهتر است اگر کاهش در ماده خشک هم اتفاق می افتد را فدای مصرف کم آب سیستم هیدروپونیک کنیم.
مسعود : من اطلاعاتی در مورد استفاده از شیوه هیدروپونیک در برخی دامداری ها دارم ولی اگر کسی ادرس دامداری در اطراف تهران داره به من بده تا از نزدیک مشاهده کنم برخی از دوستان مثل اینکه نفسشون از جای گرم بلند میشه یا 100 هکتار علوفه کاری دارن ولی سمت شهرستان ساوه یا همدان که برن متوجه مشکل بی ابی میشن به نظر من از هر روش علمی باید برای تولید علوفه استفاده کرد اگر خاک میتونست نقشی در فرایند تولید ایفا کنه عالی میشد.
نمینی : با سلام و عرض ادب خدمت محققین و بهره برداران عزیز. برای تولید یک کیلوگرم علوفه از هر نوعی چقدر آب لازم داریم؟ پقدر زمین زراعی مناسب لازم داریم؟ چقدر زمان لازم داریم؟ چقدر هزینه خریدو حمل و نقل و بازار باید پرداخت کنیم؟ بابت حداقل موارد فوق الذکر، چقدر سرمایه گذاری می شودو چقدر هزینه سرمایه اولیه لازم است؟ چقدر اطمینان داریم که سرمایه آب و زمین و... همیشه مقرون به صرفه باشد و ادامه یابد؟ دلیل چرای بی رویه در مراتع نابود شده و یا در حال نابودی کشور چیست؟ چرا دامداران فقط از بذر برای تغذیه دامها استفاده نمی کنندو به دنبال چرای علوفه تازه هستند و حتی هرچیزی را به خورد دامهایشان می دهند؟ چرا دامها را زودتر از موعد کشتار می کنند؟ چرا هنوز هم علوفه در مقادیر زیاد و با ارز نداشته از خارج از کشور وارد می شود و سوالات دیگر... . وارد کنندگان عمده علوفه چقدر سود می برند.. اگر به این سوالات فکر کنیم و مسائل علمی را با روش تحقیق مناسب پیاده کنیم و در شرایط شاهد و تیمار بررسی کنیم میتوانیم به مزایای استفاده از تکنولوژی در هر صنعتی به خصوص صنعت بحران زده کشاورزی و بخصوص دامپروری و دامداری پی ببریم. متشکرم.
هاشمی : بنده سازندۀ چندین نمونه از این دستگاه و با الهام از یک نمونۀ استرالیایی بوده ام در سال 1383 و با هزینه ای در حدود یکصد میلیون تومان بوده ام و به مدت شش ماه در زابل، مشهد و در کرج در دو دامداری دستگاهها را مستقر و نتایج درخشانی را شاهد بوده و آنها را نیز در جهت خدمت به دامداران بحران زده انتشار داده ام متأسفانه از دستگاه و نتایج تحقیقات بنده در چندین مورد بدون اخذ مجوز و ذکر نام اینجانب استفاده های چشمگیری در جهت اخذ تسهیلات و ارتقای مدیران مراکز یاد شده که در صورت لزوم به نام آن مراکز اشاره خواهم نمود به عمل آمده است اینجانب طی نامه های مفصل به وزیر کشاورزی وقت آقای اسکندری خطرات استفاده بی رویه و سنتی از منابع آب شیرین زیر زمینی را گوشزد کردم و با مراجعه به معاونت امور دام جناب آقای دکتر فضایلی طرح خود و نتایج را ارائه کردم همانطور که اکثر دوستان در یادداشتهای فوق اعلام نموده اند روشهای این معاونت در بررسی پیشنهادات علمی نیست ایشان بجای تست دستگاه بسیار پیشرفتۀ اینجانب در انباری معاونت امور دام در کرج اقدام به شبیه سازی مضحک دستگاه نموده و نتایج حاصل از کشت علوفه در آن محیط را غیر قابل استفاده اعلام نمودند در اتاق کشت ایشان بجای لامپ های پرشر سدیم لامپ 100 وات معمولی استفاده نموده بودند و برای عوامل حیاتی دیگر شامل دی اکسید کربن محیط، نوع بذر، اکسیژن دهی به محلول، یک دست بودن دمای اتاق کشت، درصد رطوبت مطلوب، ز مانهاب آبیاری کنترل شده، سختی و اسیدیتۀ آب هیچگونه واقعاً هیچگونه پیشبینی را لحاظ نکرده بودند از آنجائیکه به نظر نمیرسد با توجه به مدرک دانشگاهی ایشان از این موارد مطلع نبوده باشند نتیجه گیری از دلائل این شیوۀ غیر علمی در پاسخگویی به طرحهای بخش خصوصی رقیب در تولید علوفه را به خوانندگان محترم واگذار مینمایم
سعید : اظهار نظر غیر تخصصی در مورد تغذیه دام آسون نیست .کارشناسان علوم دامی از نقطه نظرات مختلف مباحث را تجزیه و تحلیل می کنند در حالی که متخصصین زراعت و کشت هیدروپونیک دلایلی که مربوط به مزیتهای تولیدی است را ذکر میکنند.تا اونجا که من اطلاع دارم دکتر فضایلی در معاونت امور دام نیستند و در مرکز تحقیقات علوم دامی فعالیت دارند .البته چه بهتره خودشون بیان و نظر و توضیح بدن.
علی : با سلام همیشه تاریخ یه عده ای در مقابل نو آوری مقاومت کرده و می کنند.اما بدیهی است که هر روشی معایب و محاسن خود را دارد.تغذیه دام از علوفه تر،خشک و دانه گیاهانی مانند ذرت و جو به تنهایی کارساز نبوده و قطعا بایستی بصورت ترکیبی و بسته به نیاز دام و فصل تغذیه بکار برده شود. اگر سازندگان دستگاه ادعایی معتقدند با مصرف علوفه تازه بصورت دائمی می توان دام سالم و پروار پرورش داد،لطفا بصورت تجربی و علمی به اثبات ادعای خود بپردازند.مخصوصا آقای هاشمی که مدعی اختراع یا ساخت این دستگاه می باشند این سوال مطرح می گردد که فارغ از صرفه تولید علوفه با دستگاه مزبور،آیا بصورت علمی و عملی به تولید دام مبادرت داشته اند یا خیر و اصولا آیا ایشان تخصصی در دامپروری دارند؟؟؟؟
بهنام هاشمی : جناب آقای علی عزیز از تعداد علامتهای سؤالی که در انتهای کامنت خود گذاشته بودید به نظر میرسد به این بحث علاقه مند باشید بدین لحاظ با اجازه چند نکتۀ لازم را عرض مینمایم: 1-بنده صرفاً سازنده دستگاه بوده ام و نه بنده و نه هیچ مدعی دیگری در ایران مخترع این دستگاه نیست مخترع آن استرالیایی بوده و چندین مدال ملی از دولت استرالیا دریافت نموده است درست مثل ما در ایران!!!!!! 2- در کجای متون ارائه شده توسط اینجانب و یا سایر محققین این نکته ذکر شده که علوفۀ تازه به تنهایی قابلیت تأمین نیاز دام را دارد قطعاً در کنار علوفۀ تازه میبایست از علوفه خشک و دانه های گیاهی نیز استفاده شود 3-مرکز تحقیقات علوم دامی کشور بجای تست دستگاه پیشرفته اینجانب که در آن علاوه بر تمامی عوامل مؤثر در رشد سریع گیاه و افزایش ماده خشک حتی پی پی ام مولیبدونیوم لازم در محلول را کنترل میکند اقدام به کشت جو در انباری مرکز تحقیقات با شرایط اسفباری که در بالا ذکر شد نموده است و سپس نتایج کشت غلط خود را به دقت آنالیز کرده و مدعی کارا نبودن شیوۀ کشت هیدروپونیک جو شده است در حالیکه اینجانب نه در دفتر خنک مرکز تحقیقات بلکه در طوفانهای شن 120 روزۀ تابستان زابل که فاصلۀ دید ناشی از طوفان به 5 متر هم نمیرسد چه برسد به کشت و زرع اقدام به کشت و تحویل علوفه به دامداران محلی نموده و علاوه بر افزایش شادمانی و سلامت و شیردهی دام آنها، شاهد حتی سفید شدن پشم گوسفندان ناشی از مصرف این علوفۀ مکمل بوده ام. 4-اینجانب هرگز اعلام ننموده ام که در تمامی جوانب سیستم یاد شده دارای تخصص میباشم ولی حداقل با متخصصین ده رشتۀ مرتبط با این سیستم از جمله دامپزشکان، دامداران، گیاهشناسان، بیوشیمیستها، مهندسین کنترل، مهندسین مکانیک، میکروبیولوژیستها مشاورۀ لازم را داشته ام بنابر این اگر سؤال یا ابهامی وجود دارد بهتر است مطرح شود تا آنچه در حد اطلاعات و تجربۀ اینجانب است پاسخ داده شده و مابقی با متخصصین مربوطه در میان گذاشته شود 5- عرض آخر بنده این است که در طول تاریخ به قول شما دوست عزیز طرحهای نو همواره با مقاومتهایی مواجه بوده و بانی طرح است که معمولاً میبایست بار دفاع و رفع اشکالات را برعهده گیرد ولی چند نکته را بهتر است فراموش نکنیم ما بخش خصوصی هستیم و برای این طرح نزدیک به یکصد میلیون تومان تاکنون هزینه کرده ایم و نتایج بدست آمده را در اختیار عموم گذاشته ایم از نتایج ما بدون ا
بهنام هاشمی : جناب آقای علی عزیز از تعداد علامتهای سؤالی که در انتهای کامنت خود گذاشته بودید به نظر میرسد به این بحث علاقه مند باشید بدین لحاظ با اجازه چند نکتۀ لازم را عرض مینمایم: 1-بنده صرفاً سازنده دستگاه بوده ام و نه بنده و نه هیچ مدعی دیگری در ایران مخترع این دستگاه نیست مخترع آن استرالیایی بوده و چندین مدال ملی از دولت استرالیا دریافت نموده است درست مثل ما در ایران!!!!!! 2- در کجای متون ارائه شده توسط اینجانب و یا سایر محققین این نکته ذکر شده که علوفۀ تازه به تنهایی قابلیت تأمین نیاز دام را دارد قطعاً در کنار علوفۀ تازه میبایست از علوفه خشک و دانه های گیاهی نیز استفاده شود 3-مرکز تحقیقات علوم دامی کشور بجای تست دستگاه پیشرفته اینجانب که در آن علاوه بر تمامی عوامل مؤثر در رشد سریع گیاه و افزایش ماده خشک حتی پی پی ام مولیبدونیوم لازم در محلول را کنترل میکند اقدام به کشت جو در انباری مرکز تحقیقات با شرایط اسفباری که در بالا ذکر شد نموده است و سپس نتایج کشت غلط خود را به دقت آنالیز کرده و مدعی کارا نبودن شیوۀ کشت هیدروپونیک جو شده است در حالیکه اینجانب نه در دفتر خنک مرکز تحقیقات بلکه در طوفانهای شن 120 روزۀ تابستان زابل که فاصلۀ دید ناشی از طوفان به 5 متر هم نمیرسد چه برسد به کشت و زرع اقدام به کشت و تحویل علوفه به دامداران محلی نموده و علاوه بر افزایش شادمانی و سلامت و شیردهی دام آنها، شاهد حتی سفید شدن پشم گوسفندان ناشی از مصرف این علوفۀ مکمل بوده ام. 4-اینجانب هرگز اعلام ننموده ام که در تمامی جوانب سیستم یاد شده دارای تخصص میباشم ولی حداقل با متخصصین ده رشتۀ مرتبط با این سیستم از جمله دامپزشکان، دامداران، گیاهشناسان، بیوشیمیستها، مهندسین کنترل، مهندسین مکانیک، میکروبیولوژیستها مشاورۀ لازم را داشته ام بنابر این اگر سؤال یا ابهامی وجود دارد بهتر است مطرح شود تا آنچه در حد اطلاعات و تجربۀ اینجانب است پاسخ داده شده و مابقی با متخصصین مربوطه در میان گذاشته شود 5- عرض آخر بنده این است که در طول تاریخ به قول شما دوست عزیز طرحهای نو همواره با مقاومتهایی مواجه بوده و بانی طرح است که معمولاً میبایست بار دفاع و رفع اشکالات را برعهده گیرد ولی چند نکته را بهتر است فراموش نکنیم ما بخش خصوصی هستیم و برای این طرح نزدیک به یکصد میلیون تومان تاکنون هزینه کرده ایم و نتایج بدست آمده را در اختیار عموم گذاشته ایم از نتایج ما بدون ا
شهرام : سلام آقای هاشمی من دمدارگوشتی هستم برای خرید این دستگاه ودریافت اطلاعات جدید به کجا باید مراجعه کنم یا علی
فرامرز : با عرض سلام می خواستم بدونم این فرایند نیاز صد در صد به نور خورشید داره برای فتوسنتز سازی یا مصنوعی هم می شه عمل فتوسنتز رو برای گیاه عملی کرد؟
Roouz : مقاله کاملا علمی هست..به ریفرنسها مراجعه کنید ..پیداست کسانی که به نوعی در مونتاژ دستگاه فعالیت دارند از این مقاله علمی ناراضی هستند .. بنظر میرسد که در مورد پرورش این نوع علوفه و تاثیر ان بر روی دام مطالعه دقیق تری صورت بگیرد ..بهتر است هر کس در حیطه فعالیت خود سخن بگوید و عالمان فن تغذیه دام و طیور را در تحقیق پیرامون این نوع علوفه یاری کنیم و به نتایج علمی اعتماد داشته باشیم هر چند که در اختراع یا مونتاژ دستگاه خود هزینه و وقت زیادی صرف کرده باشیم یا به لحاظ مالی دچارمشکل شویم.هدف ما داشتن غذایی پاک و سالم و بدون عوارض برای دام و طیور است....
تدین : با سلام و احترام به تمامی اساتید و صاحب نظران بنده چندین سال در زمینه علوفه هیدروپونیک مطالعه داشته ام. چندین مسافرت خارج از کشور برای مطالعه بر روی نحوه ی استفاده از این دستگاه داشته ام و اینکه چگونه باعث بهبود عملکرد در دام و افزایش شیردهی و افزایش وزن و مهم تر از اینها کاهش هزینه برای دامداران و کاهش مصرف انرژی داشته ام. و هماکنون با یکی از کسانی که در ایران به تولید این دستگاه زیر نظر پارک علم و فناوری مشغول میباشد، همکاری میکنم. کسانی که صرفا بدون تحقیقات قبلی و تنها به دلیل اینکه دارای یک مدرک آکادمی دانشگاهی هستن و صرفا برای اینکه یک نظر بدهند، در مورد یک تکنولوژی که بیش از 50 سال در بزرگترین کشور های جهان مورد استفاده قرار میگیرد، نباید به گفته های چنین اشخاصی اکتفا کرد. به عنوان مثال استرالیا یکی از کشورهایی میباشد که از لحاظ تامین علوفه هیچ مشکلی ندارد و با این حال یکی از صادر کنندگان بزرگ علوفه و گوش و فراورده های دامی میباشد، چگونه استت که چنین کشوری از دستگاه تولید علوفه هیدروپونیک استفاده میکند و فراورده های دامی و علوفه نیز صادر میکند؟؟؟؟ چرا نباید از علوفه خشک خود استفاده کند اگر علوفه هیدروپونیک برای دام هایشان مفید نباشد؟؟؟آنها متخصصین در حوزه تعذیه دام ندارند؟؟؟ آیا گوشتی که صادر میکنند از کیفیت پایینی برخوردار است؟؟؟؟
تدین : در ادامه عرض میکنم که دوستان عزیز، بزرگواران، وقتی جامعه دامدار در ایران با مشکلات بزرگی دست و پنجه نرم میکنند چرا ننباید راه کاری که به آنها کمک میکند که از این مشکلات رهایی یابند را با فرافکنی و توجیهات بی پایه و اساس نقض میکنیم. علوفه خشک هیدروپونیک به هیچ عنوان با بذر آن هم وزن نیست...فقط اگر در مورد چگونگی فتوسنتز آشنایی داشته باشی و دیگر موارد را مورد بررسی قرار ندهیم متوجه میشوید که وزن خشک گیاه با بذر برابر نخواهد بود. جای اینکه دست به دست هم بدهیم و در راستای بهیود کشور عزیزمان اقدامات لازم را انجاام دهیم به بحث و جدل های بیجا میپردازیم.......طبق آماری که اعلام شده تا چند سال گذشته 74.43 درصد ایران دچار خشکسالی هست چرا این مسائل را نادیده میگیرید.....گفته های دوست عزیزمان جناب آقای پروفسور کردوانی را مورد بررسی قرار دهید.....کاهش مصرف انرژی، کاهش مصرف آب، کاهش زمین زیر کشت، و خیلی مسائل دیگر........لطفا اگر در جهت بهبود وضعیت کشور اقدامی نمیکنید، جو کشور را متشنج نکنید که افراد دیگر که واقعا وسن پرست هستند و به منافع خود فکر نمیکنند در این راستا کوشش کنند. و در اینجا اعلام میکنم هر شخصی در هر نقطه ایران در مورد اینکه این علوفه بازده منفی دارد به مذاکره بنشینم و مدارک و شواهد خود را ارائه دهم. با سپاس از افرادی همچون جناب آقای هاشمی و دیگر دوستان که در دفاع از این تکنولوزی همچنان پییر هستند.
ناشناس : واقعا دارم گیج میشم- اخه این چه وضعیه اخه؟؟؟؟؟؟ این همه تناقض در صحبت های دوستان؟؟؟؟؟ مگه داریم ؟؟؟؟؟ مگه میشه؟؟؟؟؟؟
فرض الله نوبهار : مطالب خوب است ولی یکجانبه میباشدشماباهواپیمای رایت نمیتوانید به شهرستان برویداما با هواپیمای امروزی قاره ها را میپیمایید شما یک طرف راحت نمیدانم را گرفته اید ازمزیت ان چیزی نمیدانیدشمازرگرنیستیدکه زربشناسیدماسه های شمابدردخودتان می خورد
یک آشنا : با سلام از همان نیم خط اول عنوان مقاله متوجه میشوید که نویسنده تخصص لازم در بحث اصلی مقاله را ندارد و خیلی ناشیانه به فکر فرا فکنی و گمراه کردن اذهان عمومی می باشد. "از نظر تغذیه دام بازده منفی دارد" مگر تغذیه دام به تنهایی شامل این یک قلم می باشد؟ بازده مگر به تنهایی شامل وزن علوفه است؟ یاد محمود خودمون افتادم ...
یوسف : با سلام اگر فرض کنیم که ماده ی خشک دارای وزن کمتری از دانه ی جو دارد که بازهم اثبات نشده این موضوعو مبنارو بر این بگذاریم که قسمت اعظم علوفه اب است شمارو رجوع میدم به یک مثال ساده در زمان خوردن صبحانه که مهمترین وعدهو تامین کننده ی energy فعالیتهای شماست شما به عنوان مثال ترجیح میدین به همراه صبحانه اب بخورین یا یک نوشیدنی با ویتامین و کربوهیدرات بالا؟ یک وعده ی غذایی یک package کامل از انواع عناصر مورد نیاز بدنه و این علوفه به مانند ابمیوه ی سر صبحونست
امیر : سلام آقا از این بحث ها گذشته، مگر آب و زمین برای تولید علوفه خشک وجود داره که اینهمه شور این جور بحثهای علمی رو میزنیم گیرم که حرفهای این مقاله درست باشه...کو آب؟کو زمین؟ دوستان علوم دامی، بهتر به سازمان مجاورشون یعنی جهاد کشاورزی یک سر بزنند تا بفهمند وضعیت کشت در چه نقطه بحرانی هست؟ یکی از مسولان بلند پایه جهاد همین دیروز در رسانه ها اعلام کرد که از تولیدات گلخانه ای بدلیل مشکلات آب و زمبن استقبال میکنیم اولین تناقض در حرف های همین دولتی ها دیده میشه این دستگاه با همه ی کمی و نواقص احتمالی، حداقل کاری که میکنه باعث کنترل انرژی میشه مگر اینکه وارد کنندگان خوراک از این جور کارها ناراضی باشن....الله اعلم!!!!
فولاد : ولی با تمام این حرفا اگه یکی از این دستگاه هارو اوراق کنیم میبینیم که کلا با بهترین مواد اعم از ابزار دقیق و آهنکشی قیمت تموم شده واسه یه علوفه ساز روزی یک تن بیشتر از ۸ میلیون تومن نمیشه پس چرا تا ۸۰-۹۰ میلیون میفروشنش؟
ali : با عرض سلام خدمت همه بزرگواران به نظر من به جای بحث های تئوری بیجا هر کدام به روش اصولی مقداری دانه وزن شده را کاشته و پس از 7الی 10 روز مقدار خشک و خیس آن را وزن کنید تا بفهمید چه کسی درست میگوید آنوقت بقیه مسائل روشن خواهد شد
کاوه جاویدانی : با سلام به همه شرکت کنندگان در این بحث بسیار سازنده در خصوص یکی از استراتژیک ترین موضوعات اقتصادی و حتی فرهنگی : اول از آقای هاشمی در خواست می کنم نتایج تحقیقات خود را در سیستان با اعداد و ارقام منتشر کنند" در خصوص پارامتر های موثر در پرورش دام" دوم از دست اندر کاران وزارت کشاورزی درخواست می کنم طی سمیناری مخلفان و موافقان را جمع کنند تا با اعداد و ارقام واقعی موضوع را بررسی کنند سوم پیشنهاد منطقی آقای نمینی و پارامترهای مورد نظر ایشان در مقالت سمینار مورد توجه قرار گیرد
مقداد قنبری : با سلام خدمت همه دوستان. به نظر بنده مشکل اساسی مطرح شده در مقاله بالا با یک مدیریت درست و راهکار ساده قابل حل هست. همه بحث سر بازدهی منفی و کمبود مواد پروتئینی و مفید برای رشد گیاه هست که ما میتونیم بجای ده روز دو هفته و یا بیست روز به علوفه مهلت رشد بدیم تا هم بازدهی منفی نباشه و هم گیاه فرصت داشته باشه بعد از مرحله رشد اولیه خودش بتونه به ساخت و ساز مواد اضافی و مفید که ارزش غذایی بیشتری داشته باشن بپردازه. یک پیشنهاد هم به دوستان دام دار و کسایی که میخوان از این روش استفاده کنن میکنم و اون هم این هست که خودتون بجای صرف هزینه واقعا هنگفت برای خرید این دستگاه ساده، دست به کار بشید و به صورت بومی شده این دستگاه رو برای خودتون بسازید. برای کشت علوفه دامی نیازی به سنسور های دقیق که بتونن پی پی ام مواد رو بررسی کنن نداریم و یا نیازی به لامپ های خیلی تخصصی و تبلیغاتی که دوستان وارد کننده و فروشنده دستگاه عنوان میکنن نیست. اصول و اساس کار این دستگاه یکجورایی شبیه به همون سبزه کاری عید نوروز هست. این دستگاه اگه هیچ مزیت و فایده ای نداشته باشه همین که تو مصرف آب صرفه جویی میکنه هزاران هزار میارزه. در کل سعی کنید با یک مطالعه و جست و جوی اینترنتی اطلاعات خودتون رو بیشتر کنید و خودتون دست به کار بشید. باور کنید اگه مدیریت درست داشته باشیم بدون صرف هزینه مادی و نقدی برای خرید دستگاه وارداتی و همچنین بدون صرف سرمایه های ملی مثل آب و خاک، خودمون میتونیم از این ایده استفاده کنیم. من یک مهندس شیمی در گرایش بیوتکنولوژی هستم و بعد از سالها درس خوندن به این نتیجه رسیدم که باید دل خودمون برای خودمون بسوزه و خودمون دست به کار بشیم. باور کنید اگه حتی تحصیلات ساده دانشگاهی هم نداشته باشیم میتونیم با به دست آوردن اطلاعات کلی تویی هر زمینه ای به کسب و کار خودمون رونق بدیم. باید تا جایی که میشه تو هر کاری هستیم مستقل و خودکفا بشیم. در پایان: فضای کانتینر ها رو دو برابر بسازیم. پول ساخت رو بجای شرکت وارد کننده بدیم به آهنگر و صنعت گر شهر و همسایه خودمون. اطلاعات خودمون رو به جای یک مصرف کننده صرف که نیاز داشته باشه برای هر مسئله کوچیک با مهندس سازنده دستگاه مشاوره کنه، بالا بریم و خودمون بشیم مشاور خودمون. علوفه رو بجای هفت روز با صرف بانک مقدار کود مکمل و کمکی توی بیست روز به عمل بیاریم تا غنی تر و مفید تر باشه. آب رو
مقداد قنبری : http://forum.unc-co.ir/printthread.php?tid=12609&page=7 در ضمن میتونید از این لینک هم استفاده کنید.شاید به دردتون بخوره
همایونی فر : نظر دکتر کاملا مردود هست. شما سمنو میخوری یا گندم؟
نظر شما
نام :  
پست الکترونیکی :    
نظر شما :  
کد امنیتی: