9:54 عصر | ۱۳۹۷ سه شنبه ۲۷ شهريور
مرغداری‌های آلوده به ویروس آنفلوانزای مرغی چگ...همزمان با شیوع آنفلوانزای مرغی، در صورت آلودگی یک واحد مرغداری به این ویروس، علاوه بر خود کانون آلوده، تمام واحدهای موجود تا شعاع ۳ کیلومتری معدوم می شوند.
ناکامی ایران در بازارهای صادراتی مرغدبیر انجمن پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی با بیان اینکه میزان صادرات مرغ بسیار پایین‌تر از ظرفیت موجود است، گفت: دولت مرغ مازاد را ۶۴۰۰ تومان خریداری می‌کند که این نرخ، برای مرغداران به صرفه نیست.
سازمان دامپزشکی آنفلوانزای مرغی در دو مرغداری...سازمان دامپزشکی کشور طی اطلاعیه‌ای رسمی معدوم سازی دو واحد مرغداری در استان تهران را به دلیل مشاهده آنفلوانزای مرغی تایید کرد.
طرح ملی بررسی ۴۰ باقیمانده دارویی در محصولات ...رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: از ابتدای امسال ۴۰ نوع باقیمانده دارویی را با نمونه‌گیری از محصولات خام دامی از جمله شیر،‌ ماهی قزل آلا، گوشت و طیور آغاز کرده‌ایم.
اجرای طرح پاستوریزاسیون و عرضه شیر توسط تشکّل...مدیر عامل اتحادیه سراسری صنعت دامپروران همگام کشور گفت: در حال اجرای طرح پاستوریزاسیون و فروش شیر از طریق تعاونی‌های دامداران و یا خود دامداران هستیم.
رئیس فدراسیونی که گاوداری می‌کند/ ورزشکاران ب...رئیس فدراسیون بسکتبال در کنار ورزش و مدیریت فدراسیون به کار گاوداری هم مشغول است و می‌گوید: ورزشکاران باید در کنار جهادگران در اردوهای جهادی به مردم محروم خدمت کنند.
راه های مدیریت استرس گرمایی در گاوهای شیریافزایش دمای هوا به بیش از 22 درجه سانتیگراد می تواند موجب تولید پایین تر از میزان معمول و تبعات مختلفی در گاوهای شیری شود.
مدیریت اقدامات بهداشتی در طول یک دوره پرورش گ...علاوه بر رعایت اصول استاندارد در احداث جایگاه که بایستی مناسب اهداف مورد نظر در تولید باشد، مدیریت بهداشت جایگاه و دام نیز اثر ویژه ای در حفظ سلامت گوسفند و بز و تولیدات آنها دارد.
کاهش بازده اقتصادی، افزایش هزینه و کاهش عملکر...عملکرد بره های پرواری تغذیه شده با جیره های غذایی حاوی علوفه هیدروپونیک، کاهش بازده اقتصادی، افزایش هزینه و کاهش عملکرد دام را در پی دارد.
شرایط استفاده و نگهداری گوشت قرمزمردم باید گوشت قرمز خود را از مراکز مجاز عرضه تهیه نموده و ممهور به مهر و برچسب بهداشتی دامپزشکی باشد.
بیوتکنولوژی کلید اجرای اقتصاد مقاومتی در صنعت...دستیابی به اهداف اقتصاد مقاومتی در صنعت دامپروری با کاربردهای مختلف بیوتکنولوژی میسر می شود.
بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو را جدی بگی...مدیر کل دامپزشکی استان گیلان با اشاره به اینکه فصل بهار و تابستان زمان تکثیر و تزاید حشرات به خصوص عامل ناقل این بیماری یعنی کنه ها است، گفت: در راستای کنترل و پیشگیری از ابتلا به این بیماری لازم است دامداران و افرادی که با دام سروکار دارند نکات بهداشتی ضروری را رعایت کنند.
آرشیو خبر کد خبر: 4173     
رئیس هیئت مدیره تعاونی مرغداران گنبدکاووس مطرح کرد

معادله 6 مجهولی در پرورش مرغ

رئیس هیئت مدیره تعاونی مرغداران گنبدکاووس گفت: استفاده از تکنولوژی‌های روز دنیا در صنعت مرغ برای صادرات ضروری است.
تاریخ انتشار :۱۳۹۳ يکشنبه ۲۱ دي ساعت 14:55

 در حدود 800 سال پیش از طریق ایران مرغ به اروپا راه پیدا کرد و تا قرن بیستم استفاده بشر از تولیدات طیور بسیار ابتدایی بوده و توجه چندانی به آن نمی‌شد.

در قرن‌های اخیر در اثر پیشرفت علم بیولوژی و ژنتیک و همچنین احتیاج بشری به منابع تولید مواد غذایی اصلاح نژاد طیور و مطالعاتی در زمینه تغذیه و انتخاب نژاد طیور پرورشی به عمل آمد و ماه عسل آن معرفی 200 نژاد‌ اقتصادی مرغ گوشتی و تخم‌گذار در جهان شد.

در ایران در دهه‌های اخیر به تولید و پرورش مرغ گوشتی و تخم‌گذار توجه خاصی صورت گرفته به طوری که هم اکنون صنعت مرغ به عنوان دومین صنعت کشور محسوب می‌شود.

در استان گلستان که اقتصاد آن برپای کشاورزی نهادینه شده است و در سالی که از طرف مقام معظم رهبری مزین به سال اقتصاد فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی نام‌گذاری شده و لزوم اجرای اقتصاد مقاومتی از طرف معظم‌‌له به مسئولان نظام تاکید شده است نقش صنعت مرغداری نقشی قابل توجه در شکوفایی اقتصادی است.‌

لذا در این راستا با توجه به اینکه در ماه‌های اخیر مرغداران استان گلستان با یک خسارت 110 میلیارد ریالی مواجه شده‌اند و در هفته گذشته نیز مرغداران استان گلستان در یک نشست با مسئولان جهاد کشاورزی، اتحادیه مرغداران استان گلستان و تعاونی‌های مرغداری شهرستان‌ها به بررسی مشکلات صنعت مرغداری پرداخته‌اند، گفت‌گو می‌کنیم با مشهد سلاقی رئیس هیئت مدیر تعاونی مرغداران شهرستان گنبدکاووس تا با مشکلات این صنعت که بازخورد آن در اقتصاد استان از اهمیت خاصی برخوردار است، بیشتر آشنا شویم.

فارس: مشکلات صنعت مرغداری از کجا نشات گرفته است؟

سلاقی: روند تولید گوشت مرغ همانند یک زنجیر از حلقه‌های مختلفی تشکیل شده و واضح است که دوام و پایداری یک زنجیره به سلامت و اتصال حلقه‌های آن به یکدیگر بستگی دارد اما متاسفانه در حال حاضر پرورش طیور در کشور ما به گونه‌ای است که هر کدام از ارکان این صنعت به طور کاملا مستقل از هم فعالیت می‌کند و عملکرد هر کدام از این بخش‌ها در گرو موفقیت بخش دیگر قرار دارد و در صنعت مرغداری، مرغداری گوشتی در بین این حلقه‌ها به عنوان یک حلقه مرکزی با استرس‌های تهیه جوجه، حمل جوجه، تهیه دان، تهیه دارو و واکسن، معضلات پرورشی و بیماری‌ها و در پایان دوره بازار آشفته فروش رو به رو است و این موضوعات یعنی مرغدار باید یک معادله شش مجهولی را در صنعت پرورش مرغ حل کند و در عمل و علم ریاضی تنها حل یک معادله سه مجهولی امکان‌پذیر است.

فارس: ظرفیت تولید استان در این سال‌ها چگونه بوده و در حال حاضر تا چه میزان جوجه‌ریزی در استان انجام می‌شود؟

سلاقی: در کشور تولید از 280 هزار تن در سال 1380 به 2 میلیون تن در سال 1390 رسیده است و استان ما در حال حاضر ظرفیتی بالغ بر 2 میلیون قطعه جوجه در طی یک دوره پرورش در 996 واحد پرورشی خود را دارد و هم اکنون در استان به طور میانگین بین 8 میلیون تا 10 میلیون قطعه توان جوجه‌ریزی انجام می‌شود.

استفاده از تکنولوژی‌های روز دنیا در صنعت مرغ برای صادرات ضروری است

فارس: جهت رفع معضلات این صنعت چه باید کرد؟

سلاقی: ظرفیت تولیدی مرغ داخلی پاسخگوی نیاز مصرفی کشور است و نیاز است مازاد تولید گوشت سفید به خارج از کشور صادر شود در غیر این صورت این صنعت همواره با ضرر و زیان مواجه خواهد بود که می‌تواند مانند ماه‌های گذشته خسارت سنگین و کمرشکن به مرغداری‌های استان وارد کند اما برای آنکه صادرکننده خوبی باشیم نیاز است که در این صنعت افزایش تولید، کاهش میانگین تلفات، رعایت وزن استاندارد، ارتقای بخش تولید با نیاز بازار‌های جهانی، استفاده از تکنولوژی‌های روز دنیا در صنعت مرغ و ایجاد پایگاه‌های اطلاع‌رسانی توجه شود.

فارس: راهکار‌های پیشنهادی شما برای کنترل بحران در مرغداری‌ها چیست؟

سلاقی: کنترل بحران نیاز به سه اقدام در کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت دارد که در اقدامات کوتاه‌مدت باید به حذف موانع غیرتعرفه‌ای واردات گوشت مرغ و تخم‌مرغ نطفه‌‌دار، تسهیل شرایط واردات ذرت و سویا و فروش آن به قیمت تمام شده بازار مصرفی توسط دولت اقدام شود.

در اقدامات میان‌مدت به ساماندهی تشکل‌های صنفی و تقویت اتحادیه و تعاونی مرغداران کشور، تقویت و حمایت از سیستم یکپارچه تولید، تثبیت قیمت دان مصرفی با ایجاد صندوق حمایت از مرغداران برای واردات عمده توسط تشکل‌های صنفی و توزیع مابین اعضا تشکل‌ها، حمایت دولت در قالب صندوق‌های حمایتی و اعطای تسهیلات به صنعت مرغداری، ایجاد سامانه‌ها برای ثبت فعالیت‌های مرغداری‌ها به صورت زنجیره‌ای صورت گیرد.

در اقدامات بلندمدت باید به ایجاد توسعه واحد‌های مرغداری صنعتی به جای واحد‌های فرسوده، افزایش ضریب تبدیل دان مصرفی، تقلیل قیمت دان مصرفی، و ایجاد بستر مناسب صادرات توجه شود.

اخبار مرتبط با این خبر
ردیفتیترتاریخ
1 معادله 6 مجهولی در پرورش مرغ ۱۳۹۳ يکشنبه ۲۱ دي


نام :  
پست الکترونیکی :    
نظر شما :  
کد امنیتی: