11:28 عصر | ۱۳۹۷ پنج شنبه ۳۱ خرداد
مرغداری‌های آلوده به ویروس آنفلوانزای مرغی چگ...همزمان با شیوع آنفلوانزای مرغی، در صورت آلودگی یک واحد مرغداری به این ویروس، علاوه بر خود کانون آلوده، تمام واحدهای موجود تا شعاع ۳ کیلومتری معدوم می شوند.
ناکامی ایران در بازارهای صادراتی مرغدبیر انجمن پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی با بیان اینکه میزان صادرات مرغ بسیار پایین‌تر از ظرفیت موجود است، گفت: دولت مرغ مازاد را ۶۴۰۰ تومان خریداری می‌کند که این نرخ، برای مرغداران به صرفه نیست.
سازمان دامپزشکی آنفلوانزای مرغی در دو مرغداری...سازمان دامپزشکی کشور طی اطلاعیه‌ای رسمی معدوم سازی دو واحد مرغداری در استان تهران را به دلیل مشاهده آنفلوانزای مرغی تایید کرد.
طرح ملی بررسی ۴۰ باقیمانده دارویی در محصولات ...رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: از ابتدای امسال ۴۰ نوع باقیمانده دارویی را با نمونه‌گیری از محصولات خام دامی از جمله شیر،‌ ماهی قزل آلا، گوشت و طیور آغاز کرده‌ایم.
اجرای طرح پاستوریزاسیون و عرضه شیر توسط تشکّل...مدیر عامل اتحادیه سراسری صنعت دامپروران همگام کشور گفت: در حال اجرای طرح پاستوریزاسیون و فروش شیر از طریق تعاونی‌های دامداران و یا خود دامداران هستیم.
رئیس فدراسیونی که گاوداری می‌کند/ ورزشکاران ب...رئیس فدراسیون بسکتبال در کنار ورزش و مدیریت فدراسیون به کار گاوداری هم مشغول است و می‌گوید: ورزشکاران باید در کنار جهادگران در اردوهای جهادی به مردم محروم خدمت کنند.
راه های مدیریت استرس گرمایی در گاوهای شیریافزایش دمای هوا به بیش از 22 درجه سانتیگراد می تواند موجب تولید پایین تر از میزان معمول و تبعات مختلفی در گاوهای شیری شود.
مدیریت اقدامات بهداشتی در طول یک دوره پرورش گ...علاوه بر رعایت اصول استاندارد در احداث جایگاه که بایستی مناسب اهداف مورد نظر در تولید باشد، مدیریت بهداشت جایگاه و دام نیز اثر ویژه ای در حفظ سلامت گوسفند و بز و تولیدات آنها دارد.
کاهش بازده اقتصادی، افزایش هزینه و کاهش عملکر...عملکرد بره های پرواری تغذیه شده با جیره های غذایی حاوی علوفه هیدروپونیک، کاهش بازده اقتصادی، افزایش هزینه و کاهش عملکرد دام را در پی دارد.
شرایط استفاده و نگهداری گوشت قرمزمردم باید گوشت قرمز خود را از مراکز مجاز عرضه تهیه نموده و ممهور به مهر و برچسب بهداشتی دامپزشکی باشد.
بیوتکنولوژی کلید اجرای اقتصاد مقاومتی در صنعت...دستیابی به اهداف اقتصاد مقاومتی در صنعت دامپروری با کاربردهای مختلف بیوتکنولوژی میسر می شود.
بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو را جدی بگی...مدیر کل دامپزشکی استان گیلان با اشاره به اینکه فصل بهار و تابستان زمان تکثیر و تزاید حشرات به خصوص عامل ناقل این بیماری یعنی کنه ها است، گفت: در راستای کنترل و پیشگیری از ابتلا به این بیماری لازم است دامداران و افرادی که با دام سروکار دارند نکات بهداشتی ضروری را رعایت کنند.
آرشیو خبر کد خبر: 4999     

معرفی سویه‌های پروبیوتیک جدید بومی طیور به بخش خصوصی

موج
پژوهشگران پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی موفق به معرفی سویه‌های جدید پروبیوتیک بومی اختصاصی برای طیور صنعتی شدند.
تاریخ انتشار :۱۳۹۴ جمعه ۴ دي ساعت 14:21

این دستاورد در جریان مراسم هفته پژوهش سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با حضور مقامات دولتی و وزارت جهاد کشاورزی در قالب قراردادی به شرکت فناوری زیستی طبیعت‌گرا برای تجاری‌سازی و تولید انبوه منتقل شد.
دکتر غلامرضا صالحی جوزانی، عضو هیات علمی این پژوهشکده و مجری طرح مذکور، با اعلام این خبر گفت: باکتری‌های پروبیوتیک، عوامل میکروبی مفیدی هستند که در صورت مصرف توسط انسان، دام، طیور و آبزیان، موجب بهبود شاخص‌های سلامت و رشد در میزبان می‌شوند.
وی افزود: پروبیوتیک ها از یک طرف به دلیل کاهش جمعیت عوامل بیماری‌زا، موجب کاهش مصرف آنتی‌بیوتیک ها که برای سلامت انسان و دام مضر هستند، می‌شوند و از طرف دیگر، به دلیل بهبود شاخص های عملکردی در دام و طیور، موجب افزایش درآمد و سود اقتصادی دامداران خواهند شد.
عضو هیات علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی خاطرنشان کرد: این عوامل میکروبی مفید با ایجاد تعادل در فلور میکروبی مفید سیستم گوارش انسان، دام، طیور وآبزیان و با تولید انواع ترکیبات ضد میکروبی موجب کاهش جمعیت عوامل میکروبی مضر می‌شوند. از طرف دیگر، این عوامل با تحریک تولید ترکیبات زیستی مفید مثل هورمون ها و ویتامین‌ها و همچنین با تجزیه ترکیبات مضر (از قبیل کلسترول و آفلاتوکسین) در میزبان منجر به افزایش عملکرد (وزن سرانه و همچنین بازده لاشه) و کاهش ضریب تبدیل غذایی می‌شوند.
به گفته وی، در حال حاضر بازار این نوع محصولات در سطح جهانی بیش از 30 میلیارد دلار است که بیش از 10 درصد آن مربوط به پروبیوتیک‌های دام، طیور و آبزیان است و برآورد شده این میزان تا سال 2020 به بیش از 40 میلیارد دلار برسد.
صالحی‌جوزانی تصریح کرد: صنعت تولید پروبیوتیک‌های انسانی، دام و طیور در کشور، صنعتی نوپاست و در حال حاضر نیز تعداد انگشت‌شماری شرکت خصوصی در این زمینه شروع به فعالیت کرده‌اند. در این راستا و با توجه به اهمیت زیاد شناسایی و تولید پروبیوتیک‌های اختصاصی بومی برای طیور در کشور، با حمایت معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی، طرح جداسازی، شناسایی و ارزیابی باکتری‌های پروبیوتیک از مرغ‌های نژاد بومی و با هدف دستیابی به باکتری‌های بومی با کارایی بالای پروبیوتیکی برای استفاده در صنعت طیور آغاز و اجرا شد.
وی ادامه داد: در نتیجه نمونه‌برداری‌ها از مرغ‌های بومی اصفهان، آذربایجان غربی، مازندران و فارس و ارزیابی‌های صورت گرفته تعدادی از سویه‌های باکتریایی با پتانسیل پروبیوتیکی انتخاب، در سطح مولکولی شناسایی شده و در قالب کلکسیون پروبیوتیک‌های اختصاصی طیور در بانک ژن میکروبی پژوهشکده ثبت شدند.
این مسوول در خصوص نتایج تحقیقات طرح در سطح آزمایشگاهی و در سطح مرغداری‌ها، گفت: نتایج تحقیقات نشان داد که باکتری‌های پروبیوتیک جداسازی شده از مرغ‌های بومی، دارای توانایی پروبیوتیکی بالایی از نظر تحمل شرایط اسیدی، دمایی و نمک‌های صفراوی بوده، قابلیت بالای اتصال و استقرار در سطح سلول‌های روده‌ای داشته و همچنین توانایی کنترل بسیاری از عوامل میکروبی مضر و بیماری‌زا را دارند.
به گفته وی، بررسی‌های مزرعه‌ای در سطح مرغداری بر روی جوجه‌های گوشتی نشان داد که سویه‌های منتخب پروبیوتیک بومی به طور معنی‌داری منجر به افزایش وزن سرانه (عملکرد) و بازده لاشه، کاهش ضریب تبدیل غذایی، کاهش مصرف خوراک، افزایش شاخص های سلامتی (از قبیل افزایش تیتر آنتی‌بادی‌ها بر علیه بیماری‌های مختلف و افزایش بیان ژن‌های درگیر در ایمنی بدن)، کاهش میزان کلسترول و تری‌گلیسرید در خون جوجه‌ها و همچنین تجزیه و خنثی‌سازی آفلاتوکسین در خوراک طیور می‌شود. در ادامه برای سویه‌های منتخب پروبیوتیکی، شرایط رشد و محیط کشت طراحی و بهینه‌سازی شد.
عضو هیات علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی یادآور شد: خوشبختانه این مجموعه سویه‌های منتخب در قالب قراردادی به شرکت دانش بنیان فناوری زیستی طبیعت گرا منتقل شد و در محل شرکت مراحل تولید انبوه انجام و امیدواریم به زودی وارد بازار شود.

فایل ها / برچسب ها برچسب ها برچسب هاپروبیوتیک , طیور , مرغ های بومی ,

اخبار مرتبط با این خبر


نام :  
پست الکترونیکی :    
نظر شما :  
کد امنیتی: