11:06 عصر | ۱۳۹۷ پنج شنبه ۳۱ خرداد
مرغداری‌های آلوده به ویروس آنفلوانزای مرغی چگ...همزمان با شیوع آنفلوانزای مرغی، در صورت آلودگی یک واحد مرغداری به این ویروس، علاوه بر خود کانون آلوده، تمام واحدهای موجود تا شعاع ۳ کیلومتری معدوم می شوند.
ناکامی ایران در بازارهای صادراتی مرغدبیر انجمن پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی با بیان اینکه میزان صادرات مرغ بسیار پایین‌تر از ظرفیت موجود است، گفت: دولت مرغ مازاد را ۶۴۰۰ تومان خریداری می‌کند که این نرخ، برای مرغداران به صرفه نیست.
سازمان دامپزشکی آنفلوانزای مرغی در دو مرغداری...سازمان دامپزشکی کشور طی اطلاعیه‌ای رسمی معدوم سازی دو واحد مرغداری در استان تهران را به دلیل مشاهده آنفلوانزای مرغی تایید کرد.
طرح ملی بررسی ۴۰ باقیمانده دارویی در محصولات ...رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: از ابتدای امسال ۴۰ نوع باقیمانده دارویی را با نمونه‌گیری از محصولات خام دامی از جمله شیر،‌ ماهی قزل آلا، گوشت و طیور آغاز کرده‌ایم.
اجرای طرح پاستوریزاسیون و عرضه شیر توسط تشکّل...مدیر عامل اتحادیه سراسری صنعت دامپروران همگام کشور گفت: در حال اجرای طرح پاستوریزاسیون و فروش شیر از طریق تعاونی‌های دامداران و یا خود دامداران هستیم.
رئیس فدراسیونی که گاوداری می‌کند/ ورزشکاران ب...رئیس فدراسیون بسکتبال در کنار ورزش و مدیریت فدراسیون به کار گاوداری هم مشغول است و می‌گوید: ورزشکاران باید در کنار جهادگران در اردوهای جهادی به مردم محروم خدمت کنند.
راه های مدیریت استرس گرمایی در گاوهای شیریافزایش دمای هوا به بیش از 22 درجه سانتیگراد می تواند موجب تولید پایین تر از میزان معمول و تبعات مختلفی در گاوهای شیری شود.
مدیریت اقدامات بهداشتی در طول یک دوره پرورش گ...علاوه بر رعایت اصول استاندارد در احداث جایگاه که بایستی مناسب اهداف مورد نظر در تولید باشد، مدیریت بهداشت جایگاه و دام نیز اثر ویژه ای در حفظ سلامت گوسفند و بز و تولیدات آنها دارد.
کاهش بازده اقتصادی، افزایش هزینه و کاهش عملکر...عملکرد بره های پرواری تغذیه شده با جیره های غذایی حاوی علوفه هیدروپونیک، کاهش بازده اقتصادی، افزایش هزینه و کاهش عملکرد دام را در پی دارد.
شرایط استفاده و نگهداری گوشت قرمزمردم باید گوشت قرمز خود را از مراکز مجاز عرضه تهیه نموده و ممهور به مهر و برچسب بهداشتی دامپزشکی باشد.
بیوتکنولوژی کلید اجرای اقتصاد مقاومتی در صنعت...دستیابی به اهداف اقتصاد مقاومتی در صنعت دامپروری با کاربردهای مختلف بیوتکنولوژی میسر می شود.
بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو را جدی بگی...مدیر کل دامپزشکی استان گیلان با اشاره به اینکه فصل بهار و تابستان زمان تکثیر و تزاید حشرات به خصوص عامل ناقل این بیماری یعنی کنه ها است، گفت: در راستای کنترل و پیشگیری از ابتلا به این بیماری لازم است دامداران و افرادی که با دام سروکار دارند نکات بهداشتی ضروری را رعایت کنند.
آرشیو خبر کد خبر: 5208     

وضعیت نامناسب کشتارگاه های کهگیلویه و بویراحمد

در یک سال اخیر حساسیت به کیفیت گوشت مصرفی و وضعیت کشتارگاه ها در کهگیلویه و بویراحمد در سطح رسانه ها و مسئولان استان بیشتر شده است و اکنون طرح بهبود وضعیت کشتارگاه های بحرانی در استان در حال اجرا است.
تاریخ انتشار :۱۳۹۵ سه شنبه ۱۱ خرداد ساعت 14:21

به گزارش ایرنا در حال حاضر برنامه ای برای بهبود وضعیت کشتارگاه ها که برخی از آنها به گفته مسئولان، بحرانی هستند در حال اجراست.
گوشت اگرچه برای انسان سودمند است اما مبتلا شدن به بیماری های مختلف، خطری است که قصاب های بی توجه به بهداشت برای مردم ایجاد کرده اند.
مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد، هفته جاری در نشست بررسی وضعیت کشتارگاه های استان گفت: من به جای گوشت داخلی، گوشت های برزیلی مصرف می کنم چون به سلامت آن باور دارم.
این گفته عبدالله بهمنش نشان داد که مسئول نظارت بر بهداشت دام های استان به روند تولید وتوزیع گوشت در استان نگران است و نگرانی اش را با این جمله ها بیان کرده است.
با وجود اینکه این اداره کل از لحاظ قانونی مسئول نظارت بر سلامت دام های گوشتی در استان است اما سخنان او و برخی دیگر از مسئولان حاضر در این نشست نشان داد در عمل، نمی توان این وضعیت را به طور کامل کنترل کرد.

*قصابی های کنار جاده ها سلامتی مردم را تهدید می کند

مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت : کشتار غیرمجاز دام در اطراف شهرهای استان، بدترین مشکلی است که سلامت مردم را تهدید می کند.
عبدالله بهمنش با اشاره به شیوع تب کریمه کنگو در استان های مجاور در هفته های گذشته گفت: در صورت سرایت این بیماری به درون استان، مصرف کنندگان و ذبح کنندگان، خطر مبتلا شدن به این بیماری را دارند.
کشتار غیرمجاز و به شیوه های سنتی در کناره های جاده های استان بویژه شهرستان بویراحمد مشاهده می شود و مردم به راحتی از این مکان ها گوشت می خرند.
کپر به جای سالن ذبح گوشت، تنه درخت به جای چنگک های بهداشتی، سینی های غذاخوری به جای میزهای استیل و باد طبیعی به جای سردخانه.
مردم به راحتی به این قصابی ها اعتماد می کنند و با اندیشه خرید گوشت تازه و ارزان، خود و خانواده را در معرض بیماری های واگیردار قرار می دهند.

*کشتارگاه های سنتی وضعیت نامناسبی دارند

البته این قصابی های غیرمجاز، همه مشکل در زمینه توزیع و مصرف گوشت قرمز نیست بلکه کشتارگاه های سنتی استان نیز به گفته مسئولان، تفاوت زیادی با قصابی های کناره جاده ها ندارند.
مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت که هفت کشتارگاه در این استان وجود دارد که شش واحد آن سنتی است و کمترین استانداردها را هم ندارند.
بهمنش افزود: ساخت اتاق پیش سرد، از جمله مهمترین استانداردها است که برخی از کشتارگاه های سنتی به آن توجه نمی کنند.
وی بیان کرد: پیش بینی سامانه دفع فاضلاب، دومین شرط یک کشتارگاه استاندارد است که کشتارگاه های سنتی استان چنین سامانه ای ندارند.
بهمنش عنوان کرد: خودروهای حمل گوشت قرمز نیز از جمله نیازهای کشتارگاه هاست که نداشتن آن باعث انتقال بیماری های خطرناک می شود.
وی اظهار کرد: در برخی موارد به جای خودروهای مجهز به سردخانه از تاکسی و وانت بارها برای حمل گوشت قرمز استفاده می شود.
به گفته مسئولان، تنها کشتارگاه استاندارد استان، کشتارگاه یاسوج است که از جمله بهترین کشتارگاه های کشور به شمار می رود اما همواره زیر ظرفیت تولید، کار می کند.
مدیرعامل این کشتارگاه می گوید که می تواند گوشت بهداشتی برای همه استان تامین کند اما شهرداری های سایر شهرهای استان از جمله دهدشت، لیکک، لنده و سایر آنها به این امر تمایلی ندارند و دلیل آن را اضافه شدن کرایه حمل گوشت عنوان می کنند.

*پیش فرض های اشتباه در زمینه مصرف گوشت تازه

آشکار است که مسئولان استان، نمی خواهند سلامت مردم با این گونه سهل انگاری ها تهدید شود اما آیا جامعه نیز در این زمینه حساسیت لازم را دارد؟
به نظر می رسد پیش فرض های اشتباه مردم درباره گوشت تازه از مهمترین مشکلات در این زمینه باشد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: بخشی از مشکلات بحث سلامت مردم در زمینه گوشت، فرهنگ و پیش فرض های اشتباه در زمینه مصرف گوشت گرم است.
وی افزود: براساس یافته های بهداشتی، گوشت قرمز پیش از مصرف می بایست در سردخانه ها نگهداری شود تا بیماری های احتمالی از بین برود اما مردم استان به دلیل نا آگاهی توجهی به این مساله ندارند.
البته پایین بودن قیمت گوشت عرضه شده در این قصابی ها و کشتارگاه های غیرمجاز نیز باعث تمایل مردم به خرید از این مکان ها شده است.

*وضعیت کشتارگاه ها در شهرستان ها بحرانی است

مشکل کهگیلویه و بویراحمد در زمینه مصرف گوشت به مرکز استان محدود نمی شود بلکه این استان در سایر شهرستا ن ها با چالش‌های متنوع تری روبروست.
مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: کشتارگاه شهر باشت از نظر رعایت مسائل بهداشتی در وضعیت بحرانی قرار دارد و در صورت مجهز نشدن باید تعطیل شود.
بهمنش بیان کرد: کشتارگاه لنده نیز وضعیت مناسبی ندارد و باید برای آن چاره اندیشی کرد.
وی عنوان کرد: کشتارگاه های گچساران، دهدشت و بهمئی در صورت تکمیل و تجهیز شدن می توانند وضعیت بهتری پیدا کنند.
شهردار باشت نیز گفت: براساس بررسی های صورت گرفته روزانه حدود 100 راس دام در قصابی های شهرستان توزیع می شود که 90 راس آنها با مهر جعلی دامپزشکی تایید می شوند و مردم این را نمی دانند.
بهنام برازنده افزود: کشتارگاه باشت دیوار به دیوار دامپزشکی و مصلی و ادارات است و از این جهت در مکان نامناسبی قرار دارد.
وی اظهار کرد: باید کشتارگاه باشت تعطیل و در شهر گچساران گوشت مورد نیاز مردم تأمین شود.
برازنده عنوان کرد: لاشه‌های غیر مجاز وارد شهر می‌شود و مردم نمی توانند بین گوشت با مهر واقعی دامپزشکی و مهر جعلی تفاوتی قائل شوند.

*تولید، توزیع و مصرف گوشت

درحالی‌که مردم کهگیلویه و بویراحمد مجبورند گوشت ذبح شده در کشتارگاه های غیر بهداشتی را مصرف کنند، همچنان قصاب های کناره جاده های دهدشت- یاسوج در شهرستان بویراحمد گوسفند را جلوی مردم ذبح می کنند، سگ ها در این میان، همه جا پرسه می زنند و مگس ها و حشرات، بیماری ها را همه جا منتقل می کنند.
مردم، گوشت را از دست قصاب، 10 دقیقه پس از ذبح شدن می خرند چون سه یا چهار هزار تومان کمتر از فروشگاه های عرضه گوشت قرمز در سطح شهر است.
کشتارگاه های سنتی استان استانداردهای لازم را ندارند و برخی از آنها برای ایجاد این استانداردها با مشکلات مالی و اعتباری روبرو هستند.
مسائل بهداشتی برای نگهداری قبل از مصرف گوشت در یخچال و فریزر ازسوی مردم به دلیل ناآگاهی یا سهل انگاری رعایت نمی شود.
این تابلوی کوچکی از وضعیت تولید، توزیع و مصرف گوشت قرمز در این استان است که همه در حال تماشای آن هستند.
مسئولان می توانند ابزار و شرایط لازم برای تعطیلی کشتارگاه های غیرمجاز و غیر استاندارد را فراهم کنند اما حفظ آن در طول زمان بسته به میزان تمایل مردم به خرید از این مکان ها و نحوه تعامل آنها با این گونه طرح ها دارد.
آگاه سازی مردم از خطرهای خرید از این مکان ها می تواند در این زمینه سودمند باشد و رسانه ها نقش موثری خواهند داشت.

فایل ها / برچسب ها برچسب ها برچسب هاکشتارگاه , کهگیلویه و بویراحمد , گوشت ,

اخبار مرتبط با این خبر
ردیفتیترتاریخ
1 وضعیت نامناسب کشتارگاه های کهگیلویه و بویراحمد ۱۳۹۵ سه شنبه ۱۱ خرداد


نام :  
پست الکترونیکی :    
نظر شما :  
کد امنیتی: