مرغداری‌های آلوده به ویروس آنفلوانزای مرغی چگ...همزمان با شیوع آنفلوانزای مرغی، در صورت آلودگی یک واحد مرغداری به این ویروس، علاوه بر خود کانون آلوده، تمام واحدهای موجود تا شعاع ۳ کیلومتری معدوم می شوند.
ناکامی ایران در بازارهای صادراتی مرغدبیر انجمن پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی با بیان اینکه میزان صادرات مرغ بسیار پایین‌تر از ظرفیت موجود است، گفت: دولت مرغ مازاد را ۶۴۰۰ تومان خریداری می‌کند که این نرخ، برای مرغداران به صرفه نیست.
سازمان دامپزشکی آنفلوانزای مرغی در دو مرغداری...سازمان دامپزشکی کشور طی اطلاعیه‌ای رسمی معدوم سازی دو واحد مرغداری در استان تهران را به دلیل مشاهده آنفلوانزای مرغی تایید کرد.
طرح ملی بررسی ۴۰ باقیمانده دارویی در محصولات ...رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: از ابتدای امسال ۴۰ نوع باقیمانده دارویی را با نمونه‌گیری از محصولات خام دامی از جمله شیر،‌ ماهی قزل آلا، گوشت و طیور آغاز کرده‌ایم.
اجرای طرح پاستوریزاسیون و عرضه شیر توسط تشکّل...مدیر عامل اتحادیه سراسری صنعت دامپروران همگام کشور گفت: در حال اجرای طرح پاستوریزاسیون و فروش شیر از طریق تعاونی‌های دامداران و یا خود دامداران هستیم.
رئیس فدراسیونی که گاوداری می‌کند/ ورزشکاران ب...رئیس فدراسیون بسکتبال در کنار ورزش و مدیریت فدراسیون به کار گاوداری هم مشغول است و می‌گوید: ورزشکاران باید در کنار جهادگران در اردوهای جهادی به مردم محروم خدمت کنند.
راه های مدیریت استرس گرمایی در گاوهای شیریافزایش دمای هوا به بیش از 22 درجه سانتیگراد می تواند موجب تولید پایین تر از میزان معمول و تبعات مختلفی در گاوهای شیری شود.
مدیریت اقدامات بهداشتی در طول یک دوره پرورش گ...علاوه بر رعایت اصول استاندارد در احداث جایگاه که بایستی مناسب اهداف مورد نظر در تولید باشد، مدیریت بهداشت جایگاه و دام نیز اثر ویژه ای در حفظ سلامت گوسفند و بز و تولیدات آنها دارد.
کاهش بازده اقتصادی، افزایش هزینه و کاهش عملکر...عملکرد بره های پرواری تغذیه شده با جیره های غذایی حاوی علوفه هیدروپونیک، کاهش بازده اقتصادی، افزایش هزینه و کاهش عملکرد دام را در پی دارد.
شرایط استفاده و نگهداری گوشت قرمزمردم باید گوشت قرمز خود را از مراکز مجاز عرضه تهیه نموده و ممهور به مهر و برچسب بهداشتی دامپزشکی باشد.
بیوتکنولوژی کلید اجرای اقتصاد مقاومتی در صنعت...دستیابی به اهداف اقتصاد مقاومتی در صنعت دامپروری با کاربردهای مختلف بیوتکنولوژی میسر می شود.
بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو را جدی بگی...مدیر کل دامپزشکی استان گیلان با اشاره به اینکه فصل بهار و تابستان زمان تکثیر و تزاید حشرات به خصوص عامل ناقل این بیماری یعنی کنه ها است، گفت: در راستای کنترل و پیشگیری از ابتلا به این بیماری لازم است دامداران و افرادی که با دام سروکار دارند نکات بهداشتی ضروری را رعایت کنند.
آرشیو خبر کد خبر: 6326     

کمبود مراتع عامل تعیین‌کننده در انتخاب نژاد گاو شیری گوشتی/ بازدهی گاو آمیخته 4 برابر گاو بومی

رئیس مرکز اصلاح نژاد دام و بهبود تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: با توجه به روش علوفه‌دهی دستی در محیط‌های پرورش دام سنگین، استفاده از گاوهای بومی که بازدهی آن یک چهارم گونه‌های اصیل وارداتی یا آمیخته است مقرون به صرفه نیست.
تاریخ انتشار :۱۳۹۵ يکشنبه ۲۵ مهر ساعت 15:55

محمدرضا ملاصالحی در گفت‌وگو با خبرنگار کشاورزی خبرگزاری فارس، در پاسخ به اینکه چرا با وجود گونه‌های بومی دام گوشتی در کشور بر نژادهایی مانند هلشتاین و اخیراً سیمنتال برای تولید شیر و گوشت تکیه کرده‌ایم، این گونه توضیح داد که در دهه 60 که بخش اعظمی از شیر مورد فرآوری در صنایع لبنی و مصرفی کشور از محل شیر خشک وارداتی تأمین می‌شد و به دنبال گونه‌ای بودیم که بتوانیم با شیردهی بالا شیر خام مورد استفاده را به طور طبیعی تأمین کنیم که گونه هلشتاین بهترین نژاد برای این مورد بود.

وی با اشاره به اینکه اکنون 8 میلیون رأس جمعیت دامی در کشور داریم، اظهار داشت: از این رقم بیش از یک میلیون رأس مربوط به نژاد هلشتاین است که در دهه 60 حدود 30 تا 40 رأس‌ آن وارد شد و بر اثر زاد و ولد جمعیت آن به این رقم رسیده است که البته عملیات اصلاح نژادی روی این گونه از طریق واردات اسپرم و جنین انجام شده و اکنون کیفیت این نژاد مطابق با گونه‌های روز کشورهای اروپایی، آمریکا و کاناداست.

رئیس مرکز اصلاح نژاد دام و بهبود تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی این را هم گفت که از 60 سال اخیر گاوهای آمیخته را هم در دستور کار قرار داده‌ایم به شکلی که با واردات نژاد نر گونه‌هایی همچون سیمنتال، جرزی و هولشتاین و ترکیب با گاو بومی توانسته‌ایم خون نژاد خارجی را در جمعیت گاو بومی کشور گسترش دهیم به طوری که اکنون 4 میلیون و 500 هزار رأس گاو آمیخته در کشور وجود دارد.

به گفته ملاصالحی، هر گاو بومی در یک دوره شیردهی یک تن شیر می‌دهد، در صورتی که این میزان در گاو آمیخته به 3 تا 4 تن می‌رسد و اکنون سالانه بیش از 9 میلیون تن تولید شیر خام داریم که بخش عمده‌ای از آن در واحدهای صنعتی تولید می‌شود.

وی در پاسخ به اینکه چرا بیشترین تمرکز ما روی گونه هلشتاین بوده، گفت: ما در دهه 60 به سرعت نیاز داشتیم تا برای ارتقای سلامت جامعه و افزایش سرانه مصرف مواد پروتئینی از گونه‌ای استفاده کنیم که بازدهی بیشتری دارد و نژاد گاو هلشتاین بهترین مدل بود. مضاف بر آنکه ما در شرایطی نیستیم که مانند برزیل دارای مراتع سرسبز باشیم و دام بدون هیچ هزینه‌ای پروار شود.

ملاصالحی اضافه کرد: باید از اکثر گونه‌های صنعتی ما از سیستم علوفه‌ای دستی استفاده می‌کنند که برای گاوهای بومی از جمله گاو سیستان که بومی منطقه دریاچه هامون بوده و اغلب سال را از نیزارهای این منطقه استفاده می‌کرده، استفاده کنیم، چرا که باید بیش از بازدهی آن صرف خوراک علوفه نماییم.

رئیس مرکز اصلاح نژاد دام و بهبود تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از صفاتی که این روزها در پرورش دام سنگین و دام مدنظر قرار می‌گیرد، میزان کیفیت پروتئین و چربی شیر و تولید گوشت است که هلشتاین نسبت به برخی نژادها از جمله سیمنتال در رده پایین‌تری قرار دارد، در نتیجه اخیراً چند گله اصیل از گاو سیمنتال را نیز برای پرورش از اتریش وارد کرده‌ایم.

وی در پاسخ به اینکه برای حفظ گونه‌های بومی کشور به شکل اصیل چه کارهایی انجام شده نیز، گفت: در سال‌های گذشته برای حفظ نژاد گاو گلپایگانی، سرابی و حتی سیستانی کارهای مهمی انجام شده تا این گونه نیز در کشور حفظ شود.
 

اخبار مرتبط با این خبر


نام :  
پست الکترونیکی :    
نظر شما :  
کد امنیتی: