تبلیغ صفحه خبر
تاریخ انتشار : شنبه 11 اکتبر 2025 - 18:35
کد خبر : 892

معاون وزیر جهادکشاورزی مطرح کرد:

تولید خوراک دام و طیور از ضایعات بخش کشاورزی/ اجرای طرح ارتقای دانش در 2 استان

تولید خوراک دام و طیور از ضایعات بخش کشاورزی/ اجرای طرح ارتقای دانش در 2 استان
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: براساس یک طرح کلان، ۱۵ تن خوراک دام و طیور از ضایعات بخش کشاورزی همچون آفتابگردان، کاه و کلش و نیشکر تولید می شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، غلامرضا گل محمدی روز شنبه در نشست خبری به مناسبت روز جهانی زنان روستایی و عشایری و روز جهانی غذا که در محل این سازمان برگزار شد، افزود: با کاهش ۱۰ درصدی ضایعات بخش کشاورزی تا پایان برنامه هفتم توسعه، میزان تولیدات این بخش به ۱۴۵ میلیون تن خواهد رسید.

معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهارداشت: کاهش ضایعات بخش کشاورزی با توجه به تغییرات اقلیمی، خشکسالی های پی در پی و کاهش منابع آبی می تواند در تامین امنیت غذایی کشور اثرگذار باشد.

گل محمدی درباره جایگزینی نهاده‌ های داخلی با نمونه‌های وارداتی گفت: تحقیقات در زمینه استفاده از ارزن چندساله و اصلاح فرمول‌های خوراک دام ادامه دارد و هدف این است که تا پایان برنامه هفتم توسعه، بخش قابل توجهی از نهاده‌های دامی، روغنی و محصولات اساسی از تولید داخلی تأمین شود.

وی افزود: برنامه‌ریزی جامع برای توسعه آموزش، کاهش ضایعات و ارتقای بهره‌وری از اولویت‌های اصلی وزارت جهاد کشاورزی در مسیر تحقق امنیت غذایی پایدار است.

اجرای طرح ارتقای دانش و مهارت کشاورزان در اردبیل و آذربایجان شرقی

رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی تصریح کرد: اکنون بیش از هزار و ۲۵۰ محقق معین در سراسر کشور فعال هستند که با سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌ها همکاری مستقیم دارند و آموزش‌های لازم را در مراکز خدمات کشاورزی ارائه می‌دهند.

وی افزود: در بازبینی جدید ساختار سازمان تات، پیش‌بینی شده است که یک یا دو کارشناس در مراکز خدمات کشاورزی مستقر شوند تا ارتباط مؤثرتری میان بدنه کارشناسی و کشاورزان برقرار شود.

گل محمدی با اشاره به همکاری این سازمان با بخش خصوصی اظهارداشت: تفاهم‌نامه‌هایی با سازمان نظام مهندسی کشاورزی و تشکل‌های بخش خصوصی امضا شده تا با بهره‌گیری از دانش فنی سازمان، آموزش‌های تخصصی و عملی برای کشاورزان برگزار شود به‌ طور مثال در استان گلستان شرکتی با برگزاری کلاس‌های آموزشی رایگان برای کشاورزان، توانسته است در ارتقای سطح دانش و مهارت آنان نقش مؤثری ایفا کند.

وی به اجرای طرح‌های توسعه‌ای جدید اشاره کرد و افزود: این طرح‌ ها فراتر از بسته‌های دانشی هستند و تمام ابعاد زنجیره تولید از جمله آب، خاک، تغذیه، نهاده، زراعت و رقم را در بر می‌گیرند.

به گفته گل محمدی، اجرای این طرح از ابتدای امسال در دو استان اردبیل و آذربایجان شرقی در زمینه کشت سیب‌زمینی آغاز شده و سال آینده به استان همدان نیز گسترش خواهد یافت.

فعالیت ۱۲ هزار زن تسهیلگر ترویج مشاغل خانگی

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به نقش زنان روستایی در توسعه پایدار کشاورزی گفت: سال گذشته بیش از ۱۲۸ هزار نفر روز آموزش برای زنان روستایی برگزار شد و تاکنون ۱۲ هزار زن تسهیلگر در حوزه‌های ترویج و مشاغل خانگی آموزش دیده‌اند.

وی تصریح کرد: برای ترویج الگوی کشت و ارتقای فرهنگ کشاورزی، تفاهم‌نامه‌هایی با وزارت کشور و سازمان بسیج به امضا رسیده است تا از ظرفیت‌های اجتماعی برای فرهنگ‌سازی بهره گرفته شود.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.