تولید محصولات پروتئینی دامی به ۱۳ میلیون تن رسید
تاریخ انتشار :۱۳۹۵ يکشنبه ۲۰ تير ساعت 12:46
دبیر ستاد برگزاری همایش و نمایشگاه بین المللی خوراک دام، طیور و آبزیان از برگزاری دومین نمایشگاه فیداکسپو(۲۰۱۶) در شهریورماه امسال خبر داد و گفت: تولید محصولات پروتئینی با منشأ دامی به حدود ۱۳ میلیون تن در سال رسیده است.
به گزارش ایسنا، علی صابری با اشاره به میزان تولید محصولات پروتئینی دامی اظهار کرد: سالانه حدود ۸۰۰ هزار تن گوشت قرمز، ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تن شیر خام، دو میلیون تن گوشت مرغ و ۹۵۰ هزار تن تخم مرغ در کشور تولید می شود.
وی گفت: این میزان تولید، تامین کننده کل نیاز کشور به مواد غذایی با منشأ پروتئینی دامی است که با سرمایه گذاری بیش از ۲.۵ میلیون بهره بردار(صرفنظر از میزان اشتغالزایی) انجام می شود.
دبیر ستاد برگزاری همایش و نمایشگاه بین المللی خوراک دام، طیور و آبزیان، این صنعت را پس از نفت، بزرگ ترین صنعت در کشور دانست و افزود: محصولات پروتئینی دامی حدود ۷۰ درصد از ظرفیت های بالقوه کشور است که با راندمان بسیار مناسب و مطلوب و با استفاده از دانش فنی، تکنولوژی روز، تاسیسات مناسب، تجهیزات مدرن و تغذیه سالم(خوراک و خوراک دهی) تولید می شود.
صابری با اشاره به وجود تاسیسات و ماشین آلات مدرن در مراحل پس از تولید گفت: این مراحل شامل کشتارگاه ها، کارخانجات فراوری محصولات خام دامی، کارخانجات بسته بندی و غیره، ایجاد تنوع در عرضه محصولات متناسب با نیاز بازار است.
وی تصریح کرد: اهمیت این صنعت جدا از ایجاد اشتغال برای نیروهای جوان، تامین کننده امنیت غذایی کشور است که افزون بر تامین نیاز غذایی داخل، می تواند بازارهای منطقه را نیز در بر گیرد.
صابری ابراز امیدواری کرد که در فضای پسابرجام و گشایش حاصل از آن در بخش های صنعتی و تولیدی کشور با حذف موانع تولید و امکان انتقال و جابجایی پول، سهم قابل توجهی از تجارت محصولات دامی را در منطقه به خود اختصاص دهیم.
وی تولید خوراک و خوراک دهی را حلقه موثر و انعطاف پذیر صنعت دانست و اضافه کرد: این بخش بیشترین سهم را در هزینه تولید محصولات دامی دارد که هر روز شاهد نوآوری و فناوری های نوین در زمینه علم تغذیه و تکنولوژی ساخت خوراک در دنیا هستیم.
دبیر ستاد برگزاری همایش و نمایشگاه فیداکسپو، به تاثیر هزینه خوراک در تولید محصولات نهایی اشاره و اظهار کرد: سهم بالای خوراک در هزینه های تولید محصولات نهایی و کاهش قیمت تمام شده برای ماندگاری و پایداری تولید در بازار رقابتی داخل و خارج با توجه به میزان واردات نهاده های خوراک(کنجاله سویا، دانه ذرت، جو و غیره) موضوع مهم و تاثیرگذاری است که باید به صورت ویژه مورد بررسی و توجه قرار گیرد.
وی گفت: بر همین اساس و با توجه به اهمیت موضوع و استقبال بی نظیر فعالان این صنعت از برگزاری نخستین همایش و نمایشگاه فیداکسپو ۲۰۱۵، وزارت جهاد کشاورزی از برگزاری دوره ای این رویداد مهم حمایت می کند.
گفتنی است؛ دومین همایش و نمایشگاه بین المللی خوراک دام، طیور و آبزیان از دوم تا چهارم شهریورماه امسال در محل دائمی نمایشگاه های تخصصی شهرداری تهران در بوستان گفت و گو برگزار خواهد شد. ۱۴ عنوان همایش علمی و کاربردی توسط متخصصان و استادان دانشگاهی داخلی و خارجی نیز در این نمایشگاه برگزار می شود و تاکنون حضور ۸۰ شرکت مطرح بین المللی در این نمایشگاه قطعی شده که آخرین دستاوردهای علمی خود را عرضه می کنند.